Најновије

НА РАДОСТ УКРАЈИНСКИХ ФАШИСТА: Порошенко им испунио велику жељу, готово је са Русијом!

Председник Украјине Петро Порошенко потписао је наређење којим се раскида Договор о пријатељству, сарадњи и партнерству са Русијом.

Украјински председник Петро Порошенко (Фото: Влада Републике Украјине)

- Председник Петро Порошенко је потписао указ о одлуци Савета за националну безбедност и одбрану Украјине од 6. септембра 2018. о Договору о пријатељству, сарадњи и партнерству између Украјине и Русије. Према одлуци СНБО Украјине, подржан је предлог Министарства спољних послова Украјине о прекиду важења Договора о пријатељству, сарадњи и партнерству између Украјине и Русије, који је потписан 31. маја 1997. године – наводи се у саопштењу.

Према подацима прес-службе, Русија ће до 30. септембра бити информисана о овој одлуци путем ноте украјинског Министарства спољних послова, а Порошенко је овај закон предложио парламенту на усвајање. Споразум о сарадњи и пријатељству Русије и Украјине потписан је 1997. године.

Он представља основни документ руско-украјинских односа који подразумева стратешко партнерство двеју земаља “на основу принципа узајамног поштовања, суверене једнакости, територијалне целовитости, ненарушивости граница, мирног решавања спорова, неупотребљавања силе или претње силом, укључујући економске и друге начине притиска”.

Руси објавили нове доказе о рушењу малезијског путничког авиона на лету МХ-17. Погледајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА