Најновије

ПРЕГОВОРИ И ДАЉЕ ТРАЈУ: Ево кад ће да појефтини роминг и нет у иностранству

Европска комесарка за дигитализацију Марија Габријел изјавила да се очекује да ће цене роминга за земље Западног Балкана бити снижене за три до четири године.

Мобилни телефон (Фото: Јутјуб)

"Желели бисмо да достигнемо конктетне резултате за три, четири године. Европској унији је требало 10 година разговора и договора о томе. То би требало да охрабри цео регион, да користе шансе дигитализације за убрзан еконосмки развој“, рекла је Габријел одговарајући на питање када би се могло очекивати снижење цене роминга.

Како је истакла, Србија, као и остале земље региона, треба да постану чланице ЕУ и тада неће бити посебних цена за роминг, а сада је реч о снижењу цена роминга.

"У Софији смо представили план који је врло јасан - почећемо са снижењем цена за мобилни интернет. Желели бисмо да у јулу 2019. године цена буде 70 центи по мегабајту“, рекла је Габријел.

Жеља је, каже, да се 2020. године цена буде 45 центи, а 2021. године 20 центи по мегабајту.

Подсетила је и да постоји регионални споразум о ромингу четири земље у региону, а да ће се наставити са радом, са регулаторима на техничким аспектима тог процеса.

Габријел је захвалила на политичкој вољи и спремности партнера у региону, које су, подсетила је, арифмисане управо на Самиту у Софији у мају, када је објављена декларација подршке, којом се регион обавезао да ради на снижењу цене роминга.

Прочитајте ОВДЕ ко се хвали на сва уста и због чега? и зашто је то срамота?

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Типови и трикови: Роминг и пренос података у мобилној мрежи.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА