Најновије

ЏИХАДИСТИМА СЕ НЕ ПИШЕ ДОБРО: Руси им поручили да ако буду нарушавали тампон-зону у Идлибу биће уништени

Уколико терористи буду нарушавали тампон-зону у Идлибу, Русија и Турска имају све разлоге да започну њихово уништење, изјавио је за РИА Новости први заменик председника Одбора за међународне послове Савета федерације Русије, генерал ФСБ-а Владимир Џабаров.

ИД (Фото: Јутјуб)

Раније су се председници Русије и Турске, Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган, договорили о стварању демилитаризоване зоне у Идлибу између оружане опозиције и сиријских трупа, коју ће контролисати војска Русије и Турске.

„Нашли смо разуман излаз из тешке ситуације. Стварање тампон-зоне ће омогућити да се избегне директан контакт између терориста и сиријске војске“, нагласио је Џабаров.

Он је приметио да је сада неопходно да се види како ће се понашати такозвана опозиција, која ће, заправо, бити закључана у овој енклави. „Ако терористи почну да нарушавају тампон-зону, наше земље - Русија и Турска - имају све разлоге да започну њихово уништење“, рекао је посланик.

Он је такође приметио да је јучерашња одлука „извукла тло под ногама провокатора који су покушали да организују „хемијски напад“ сиријских власти у овом региону.

„Одлука о стварању тампон-зоне и успостављање контроле у региону ће омогућити да се избегне још једна трагедија у Сирији, без обзира на припреме провокатора за још један „хемијски напад“. Ситуација је била веома напета, већ се појавила информација о снимљеним кадровима, о наводном нападу, говорило се о доношењу оружја у овај регион“, објаснио је Џабаров.

Он је, на крају, нагласио способност Путина да „пронађе додирне тачке са својим партнерима у најтежим ситуацијама“.

Током израелског напада на Сирију нестао руски војни авион са 14 чланова посаде. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

САА повратила све изгубљене територије силовитом контраофанзивом у источном Хомсу!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА