Најновије

ГЕНЕРАЛИ НАТО ВЕОМА ЗАБРИНУТИ: Нови руски AWACS ће апсолутно надмашити ривале! Невоља долази

Руско ваздухопловство ће добити нови авион Бериев А-100 са Системом за упозоравање и контролу ваздушног простора, и системом за контролу и рано упозорење (AWACS) већ 2020. године, или почетком 2021. године.

А-50 (Фото: Јутјуб)

AWACS би значајно повећао способност руског ваздухопловства да стекне и одржи ваздушну супериорност када је у комбинацији са борцима попут Сухоја Су-30СМ и Сухој Су-35С.

Очекује се да ће руски министар одбране потписати уговор о производњи новог AWACS-а, који би заменио постојећу флоту Бериев А-50 у руском ваздухопловству.

“Радујемо се детаљнијој дискусији са Министарством одбране о уговору о испоруци авиона А-100 до краја ове године или у 2019. години,“ рекао је председник корпорације америчке авијације Јури Слисар.

Иако се детаљни преговори између руске владе и компаније очекују до краја ове године, извори руске одбрамбене индустрије су уверени да ће производња авиона почети са испоруком руским ваздупловним снагама врло брзо. “Снабдевање серијским авионима ће почети 2020. или 2021. године,“ каже извор у одбрамбеној индустрији.

Бериев А-100 би требало да замени Бериев А-50 који користи руско ваздухопловство. Авион је изграђен на основу борца Ил-76МД-90А. Међутим, у поређењу са претходником, труп авиона је продужен, поред тога што добија економичније моторе (ПС-90) и мултифункционалне дисплеје.

Главна функција А-100 ће бити откривање, идентификовање и праћење ваздушних, копнених или морских циљева. Поред управљања свим врстама бораца, бомбардера и дронова.

Као што је описао Ростек, нови радарски систем се састоји од ротирајуће антене која може активирати електронско и механичко скенирање, а у року од пет секунди радар је способан за потпуну ротацију.

Још једна важна компонента А-100 је AWACS, електронски радарски надзорни систем са функцијом Ц3 за тактичку логистику и војну одбрану, који може открити авион и на до 600 км и површинске мете и на до 400 км. AWACS може координисати и са до десет војних авиона истовремено у ваздушим мисијама.

Са овим, А-100 ће моћи да скенира ваздушни простор на више стотина километара у свим правцима, идентификујући мете и шаљући комплетне информације о мети за противракетне и противавионске одбрамбене системе. На овај начин, Бериев А-100 постаје авион нове генерације раног упозорења и контроле који ће сигурно надмашити своје ривале.

Откривено када ће се Путин пензионисати. Више о томе читајтеОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА