Најновије

ОГЛАСИЛА СЕ ИЗРАЕЛСКА ВОЈСКА: Жао им због смрти руских војника, а онда кривицу свалили на... (ВИДЕО)

Пре неколико тренутака, Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) коначно су објавиле службени коментар о инциденту са руским ИЛ-20 на сиријској обали.

Израелска војска (Фото: Синхуа)

Изјава је објављена након што је руски министар одбране Сергеј Шојгу изјавио да Израел сноси пуну одговорност за обарање ИЛ-20 јер су његове акције довеле до ове ситуације. Раније је руско министарство одбране изјавило да су израелски војни авиони искористили ИЛ-20 да се сакрију од ватре ПВО-а Сирије током израелског напада 17. септембра на циљеве у Сирији. 

Дакле, ИДФ је изразио жаљење "због смрти припадника авијације руског авиона" и тврди да су Сирија, Иран и Хезболах стране које су одговорне за тај инцидент.

Поред тога, Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) су оспориле верзију догађаја које је пружило руско Министарство одбране. Према ИДФ-у, израелски авиони су били "унутар израелског ваздушног простора" када су сиријске снаге покренуле противваздушни напад.

Што се тиче напада у самој Сирији, ИДФ тврди да су напади били усмерени на "објекат сиријских оружаних снага из којих су системи за производњу тачног и смртоносног оружја требали бити пребачени у име Ирана Хезболаху у Либану".

Турска настоји да пошаље још трупа у Идлиб. Погледајте ОВДЕ шта планирају.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Генерал Игор Конашенков износи детаље трагичног обарања руског авиона “иљушина” Ил-20

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА