Најновије

САСТАЛИ СЕ ВУЧИЋ И СИ: Србија је челични савезник и пријатељ велике Кине!

Председник Србије Александар Вучић састао се данас пре подне у Пекингу са председником Кине Си Ђинпингом. То је пети сусрет српског и кинеског лидера у последње три године, а Кина се у том периоду снажно ангажовала на великим инвестиционим пројектима у нашој земљи

Вучић и Ђинпинг (Фото: Синхуа)

- Почаствован сам што сам данас овде. То представља велику наду за наш народ. Рекли сте да Појас и пут иницијатива не доноси само плодове кинеском народу већ и свим учесницима иницијативе. Србија убире плодове на том путу. Зато НР Кина и народ узивају огромно поверење у Србији. Захвални смо вам на свакој врсти подршке, на инвестицијама, али са друге стране Србија представља челичног савезника и пријатеља Кини - рекао је Вучић обраћајући се кинеском председнику.

- Надамо се да ћемо нешто од иновативних пројеката успети да развијамо, уз вашу помоћ. Знам да сам из мале земље и малог народа, знам да имате много посла на глобалном нивоу, моја једина молба је да вам уручим позив и да вас молим да дођете поново у Србију - рекао је Вучић.

Председници Србије и Кине присуствоваће потписивању два значајна споразума - оквирног споразума између Владе Србије и Кине о обезбеђену концесионог зајма за потребе спровођења пројекта изградње обилазнице око Београда, као и уговора о државном концесионом зајму за пројекат изградње обилазнице око Беогарда на аутопуту, деоница мост реко Саве код Остружнице - Бубањ Поток.

Председник Вучић је најавио да ће кинеском колеги изнети једну нову идеју о сарадњи двеју земаља о којој није желео јуче да износи детаље, као и да ће председника Кине позвати да поново посети Србију.

Тачи припрема терен за договор с Вучићем. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА