Најновије

СРПСКА ДЕСНИЦА: Држава да кривично санкционише ЛГБТ активисте који вређају српски народ

- Овогодишња такозвана „Парада поноса“ одржана у Београду 16.септембра 2018.године донела је,поред старих увреда, и далеко опасније, нове увреде упућене читавом српском народу - саопштава Српска десница.

Грб Српске деснице (Фото: СД)

Из Српске деснице саопштавају да учесници тзв.“Параде поноса“, припадници малобројне ЛГБТ популације немилосрдно ударају на све оно најсветије што се чува у традиционалном сећању нашег народа.

- Као да је сама шетња мали трн у оку нашег друштва и државотворног српског народа који је гинуо и стварао ову државу, сада су се ЛГБТ активисти окомили и на најбитније симболе и елементе који нашу поноситу нацију чине великом и значајном у европским, па и у светским оквирима. Овога пута на мети „Прајда“ била је српска народна ношња.Сваки Србин, од Коренице до Битоља, од Призрена до Суботице морао је осетити гађење и унутрашњи протест због бесрамног удара на националну ношњу која је била и остала симбол нашег миленијумског постојања и опстанка на немирним балканским просторима. Покушај да се упрљају капе, хаљине, блузе, јелеци,  предивни везови директно је извргавање руглу читаве наше нације и читаве плејаде наших славних предака који су ову ношњу гордо носили и сачували од заборава – поручују из СД.

Они су затражили од надлежних државних органа да законски и кривично санкционишу организаторе и неодговорне учеснике срамне параде који су,директно вређајући осећања већине грађана српске националности.

- Носећи ове ношње ,данас извргнуте подсмеху „прајдоваца“, наши преци су дали милионске жртве не би ли ми, њихови потомци, живели у миру, слободи и демократији.Многи „прајдовци“ заборављају, намерно или случајно, да у демократији важе како права тако и обавезе. Они се хватају само за своја права, док за сопствене обавезе према другима не хају баш много. Код њих демократије нема ни у назнакама, понашају се тоталитарно, а сваки вид тоталитаризма не сме проћи у уређеном демократском друштву некажњено. о је оно најмање што би држава морала учинити на заштити сопственог угледа и достојанства, одржавања елементарног јавног морала и одбрани моралног дигнитета огромне већине грађана Србије  који се не слажу са скаредностима ЛГБТ јавних перформанса – саопштио је овај покрет.

Они кажу да је велика је срећа да се дан пре „прајдовског недемократског тоталитаризма“ у Београду десила лепа манифестација у суорганизацији Српске деснице коју предводи Миша Вацић.

- Тога дана,неколико стотина младих родољуба мирно и достојанствено прошетала се од Трга Републике до храма Светог Саве. Ови млади људи, заједно са ветеранским организацијама, пронели су велики, ћирилични транспарент на коме је писало:“Хоћемо обавезно служење војног рока“. Овим гестом, млади родољуби показали су да поред мањинске, ретроградне Србије, постоји и она цивилозована, већинска, неплаћена, одговорна и здрава омладина која поштује своју традицију, веру, народ и државу – каже се у саопштењу.

Српска десница се нада да следеће године неће бити „прајдовског“ политичког простаклука на улицама престонице и да је ово било последњи пут да тоталитаризам изражава надмоћ над државом и већинском вољом српског друштва.

- Но, поштујући демократске тековине, Српска десница не позива на забрану права ЛГБТ популације ,већ само упозорава да је терор мањине над већином недопустив, као и вређање грађана на верским, националним или ма којим основама,а то чине управо они који су најгласнији у борби против демократских институција - саграђених на вољи већине – закључује се у саопштењу Српске деснице.

Шта је Миша Вацић поручио организаторима ЛГБТ шетње погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Расправа Вацића и Трифуновића око односа Србије, Русије и НАТО.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА