Најновије

ВУЧИЋ: Долазак Сија у Србију – сигнал инвеститорима

Председник Србије Александар Вучић оценио је у Тјенђину да је веома важно што је председник Кине Си Ђинпинг прихватио да поново посети Србију јер је то сигнал инвеститорима да улажу у нашу земљу.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Вучић је данас у Тјенђину, где је присуствовао отварању састанка Светског економског форума "Годишњи састанак нових шампиона", и разговарао са гувернером провинције Хебеј и представницима компаније "Хбис", која је власник Железаре у Смедереву.

Затим је присуствовао свечаном ручку који је за српску делегацију и кинеске компаније приредио председник Светског економског форума Клаус Мартин Шваб.

Вучић је, након ручка, указао да је први пут имао прилике да види све највеће кинеске компаније – не једну или две осредње, већ да је међу њима било 10 највећих компанија које су међу 500 највећих у свету.

"Дошли су на ручак са српском делегацијом да причају шта можемо да радимо. Остаћемо у контакту", рекао је Вучић.

Вучић је додао да је представник савеза кинеских компанија оценио као велику ствар што је кинески председник одлучио да посети Србију, јер јасно шаље сигнал свим кинеским инвеститорима да дођу у Србрију.

Указао је да је међу присутнима било представника највећих светских енергетских и петрохемијских компанија, трећа највећа авио-компанија и други.

Истакао је да је ова посета Кини, као што је најављивао, била од огромног значаја.

Коментаришући то што је скуп у Тјенђину посвећен Четвртој индустријској револуцији, Вучић је рекао да "морамо да уђемо у то коло и прихватимо оно што је најбоље јер нећемо имати шансе да напредујемо".

"Видео сам да су ми се неки у Србији који ништа не знају, а још мање воле да раде, смејали када сам говорио о вештачкој интелигенцији, роботима. Погледајте, овде робити развијају емоције, и мере емоције код човека са којим их размењују", приметио је Вучић.

Шиптари прете крвопролићем. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић: Си Ђинпинг прихватио позив да поново посети Србију

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА