Најновије

ЈАНКОВИЋ: Србија без модерне грађанске опције може да склизне само у фашизам

Представници Грађанског блока 381 су на синоћној трибини на Новом Београду представили грађанима програмски документ који нуди визију модерне, европски уређене и оријентисане државе, са човеком и његовим потребама као основим задатком будуће власти.

Јанковић (Фото: Јутјуб)

Председник Грађанског блока 381 и Покрета слободних грађана Саша Јанковић рекао је да Србија без модерне грађанске опције може да склизне само у фашизам и она је као корективни елемент више него неопходна функционисању и напретку државе.

Идеју европске, грађанске Србије окренуте западу злоупотребили су сви који су били на власти од 2000, али то не значи да је идеја лоша, већ су проблем људи који су је декларативно спроводили, а суштински су радили све супротно, рекао је Јанковић.

Председник Шумадијске регије Саша Миленић истакао је да власт свесно злоупотребљава све друштвене аномалије и намеће политичку некултуру, која у свим својим облицима највише подсећа на ријалити. Србија је кроз историју имала много неуспеха и неколико периода златног доба. Заједничко за те успешне пројекте је да су били базирани управо на вредностима које прокламује наш програмски документ: евопска оријентација, просвећено друштво и сарадња са другим државама, казао је Миленић.

Председник Мађарског покрета Јане Маглаи рекао је да је за успешно функционисање државе неопходно да на водећа места дођу људи од знања и интегритета и нагласио да иза представника Грађанског блока 381 стоје озбиљни резултати које не прате афере.

НАТО ратни бродови приближавају се Сирији, очекују се ваздушни напади. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Саша Јанковић - Вучић је умислио да један човек може да буде држава

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА