Најновије

ЂУРИЋ КАЖЕ ДА ЈЕ ДИЈАЛОГ ПОД ЗНАКОМ ПИТАЊА: Брисел ће мало да сачека на Вучића

Брисел ће мало сачекати да поново види председника Србије Александра Вучића с обзиром на то да је изостала свака подршка његовим идејама за решење питања Косова и Метохије и односа Срба и Албанаца, рекао је Марко Ђурић, шеф Владине Канцеларије за КиМ, одговарајући на питање када ће бити настављен бриселски дијалог.

Марко Ђурић (Фото: Јутјуб)

Коментаришући изјаву Рамуша Харадинаја да ће у "случају померања граница требати војничке чизме", Ђурић је упитао шта се дешава када неко прети да ће силом брисати оне границе које су поставиле државе које су чак признале Косово?

- Имате мук и ћутање. Зато сам изашао да поставим питање свима у ЕУ, да ли ће и на који начин реаговати на претње или ће опет ћутати - навео је Ђурић и поставио питање да ли би се исто десило и уколико би неко из Београда рекао да жели да уклања границу између Србије и Републике Српске.

Према његовим речима, председник Србије неће путовати у Њујорк крајем месеца на заседање Генералне скупштине УН, те да тамо неће бити никаквог састанка у вези са Косовом и Метохијом.

Подсетио је да се, када је руководство Србије започело борбу за компромисно проналажење рационалног пута за решавање односа Срба и Албанаца, "сручила лавина напада и критике, пре свега на председника Вучића".

Како је рекао, председник Вучић је заложио свој ауторитет и знање у борби за компромис, а на њега се срушила лавина напада и он је у томе остао, практично, потпуно сам.

- Зато ће они сада мало да сачекају да виде Александра Вучића и мало ће сачекати на тај састанак - рекао је Ђурић.

Са Кином правимо крстареће ракете, имаће домет до 300 километара. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Марко Ђурић о наталитету српског становништва на Косову и Метохији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА