Најновије

СЕВЕР СИРИЈЕ ЈЕ У ПЛАМЕНУ! Гранате фијучу, одјекују експлозије, артиљерија туче на све стране! (МАПА/ФОТО/ВИДЕО)

Интензивни сукоби су избили између Сиријске арапске војске (САА) и побуњеника под покровитељством турске стране у источном Алепуу ове вечери након релативно тихих неколико месеци.

Сиријска војска (Фото: РИА Новости)

Према војном извору у Дамаску, интензивни сукоби избили су након што је Сиријска арапска армија (САА) испалила пар минобацачких граната према положајима Слободне сиријске војске (ФСА) у Ал-Бабу у источном Алепу.

Као одговор на то, побуњеници подржани од стране Турске испалили су неколико пројектила на положаје САА у граду Тадефу, који је јужно од Ал-Баба.

Затим је уследила размена ватре између Сиријске арапске војске и ФСА побуњеника у области Ал-Баб-Тадеф, што је резултирало жестоком разменом ватре ове вечери. Сукоби још увек су у току. Међутим, укупан број жртава још увек остаје непознат.

Ово је прва велика конфронтација између Сиријске арапске војске и побуњеника подржаних од стране Турске на подручју Ал-Баба после скоро годину дана.

Погледајте ОВДЕ шта је Бењамин Нетањаху наредио израелској војсци.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Подсетите се како је текла битка за Ал Баб. Жесток сукоб између ФСА фракција подржаних од Турске и џихадиста Исламске државе

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА