Најновије

ШОКАНТНА ФОТОГРАФИЈА ИЗ СОКОБАЊЕ! Усташка шаховница већ 40 година на сред трга, а нико не примећује! (ФОТО/ВИДЕО)

Једна од најомиљенијих бања и туристичких дестинација у Србији и вољено место одмора великог броја Срба, до недавно је крила тајну.

Наиме, све је изгледало уобичајено и нормално, док неко није фотографисао градић одозго. На фотографији је имало и шта да се види. Поред шеталишта и једне од улица скрасио се један мањи трг још пре скоро пола века, а на њему шаховска поља и око њих трибине које из ваздуха неодољиво подсећају на стилизовано кукасто латинично слово “U”. 

Стога не чуди што цео трг подсећа на најомраженији симбол у перцепцији Срба, усташко слово “U” са хрватском шаховницом. Шта заправо представља знамен хрватског покрета усташа. “Усташа – Хрватски револуционарни покрет” настао је 1929. године. Сви знамо ко су и шта су радили Србима, Јеврејима и Ромима. Међутим, како је представљен знак усташа: Споља је окружен латиничним стилизованим словом “U”, са кукицама на крају, што симболише полет или устајање хрватског народа. У средини је бомба, која представља револуцију, а ватра устанак хрватског народа, и наравно на крају хрватска усташка шаховница која почиње белим пољем у сећање на Беле и Црвене Хрвате (прадомовине Хрвата).

Да не будемо потпуно окренути теорији завере, вероватно је трг у Сокобањи коинциденцијом и игром случаја добио форму која неодољиво подсећа на знамен зла, али ипак видети тако нешто не оставља без утиска. Томе додатно у прилог иде, да су се друштвене мреже усијале после постављања фотографије Сокобање забележене из птичје перспективе.

Сергеј Лавров жестоко осуо по Бакировим екстремистима. Погледајте ОВДЕ шта им је рекао.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА