Најновије

ИДЛИБ ПРЕД КРВАВИМ ГРАЂАНСКИМ РАТОМ! Џихадисти на једној, ФСА на другој страни! Посвађали се жестоко због...

Национални фронт за ослобађање (НФЛ) подржан од Турске поздравио је руско-турски споразум о демилитаризацији у означеним областима провинције Идлиб и захвалио се турском председнику Реџепу Тајипу Ердогану због његових напора који су спречили оно што је група назвала "неправедним ратом".

Џихадисти у Идлибу (Фото: Јутјуб)

Упркос позитивном ставу према споразуму, групе подржане од стране Турске су у званичној изјави рекле да не верују Русији. Према тврдњама НФЛ-а, руска страна није поштовала неколико претходних споразума.

- Упркос нашој пуној сарадњи са нашим турским савезником како би се олакшали напори да се грађани спасу ратног злочина, ми ћемо остати упозорени и опрезни према свакој издаји од стране Руса, режима и Иранаца - наводи се у саопштењу НФЛ-а .

НФЛ је највећа коалиција група Слободне сиријске војске (ФСА) подржане од Турске у областима северне Сирије. Група је формирана 1. августа након притиска Турске. Док је НФЛ поздравио руско-турски споразум, “Хорас ал-Дин”, који је повезан са Ал Каидом, објавио је званичну изјаву у којој је одбацио споразум и назвао га "великом завером". Терористичка група је чак тражила подршку и затражила наставак напада против сиријских владиних снага.

- Позивамо нашу браћу по вери у свим исламским земљама да пожуре у земљу Ал-Шама (Сирија) и да подрже људе Ал-Шама, такође позивамо богате да проводе дане на Алаховом путу и подрже свети Џихад - речено је у Хорас ал-Дину.

Седам група повезаних са Ал Каидом у северозападној Сирији спојило је своје снаге како би формирали “Хораса ал-Дин”. Локални посматрачи су рекли да су многе мале групе напустиле Хаџат Тахрир ал-Шам и да су се придружиле новим групама Ал Каиде. ХТШ још није објавио свој став о руско-турском споразуму,а најближи савезник групе, Џаиш ал-Иза, отворено је изразио своју подршку споразуму о успостављању демилитаризоване зоне.

Огласило се Министарство одбране Русије поводом обарања иљушина. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА