Најновије

ИРАН СПРЕМА СМРТОНОСНУ И НЕЗАБОРАВНУ ОСВЕТУ! Неће имати милости! (ВИДЕО)

Иранска револуционарна гарда обећала је да ће предузети "смртоносну и незаборавну" освету против нападача на војној паради у југозападном иранском граду Ахвазу, преноси Ројтерс цитирајући иранске медије.

Иранска војска (Фото: Јутјуб)

У суботу, наоружани милитанти су отворили ватру на војној паради, убивши најмање 28 људи и ранивши још 60, наводи се у медијским извештајима. “Патриотски арапски демократски покрет” повезан са Саудијском Арабијом у Ахвазу наводно је преузео одговорност за напад. Ирански министар иностраних послова Џавад Зариф оптужио је "регионалне терористе и њихове америчке помагаче" да су организовали напад.

Ирански председник Хасан Рохани, током одвојених телефонских разговора са министром унутрашњих послова Абделрезом Рахманијем Фазлијем и гувернером западне провинције Хузестан након напада, такође је обећао жестоку реакцију на најмању претњу држави. Након инцидента, портпарол иранских оружаних снага, бригадни генерал Абелфазл Шекарки, рекао је да су милитанти повезани са САД и Израелом. Његово мишљење је поновио ирански министар иностраних послова Џавад Зариф.

Ирански врховни лидер ајатолах Али Хаменеи такође је изразио забринутост због тога што је трагични инцидент од стране плаћеника терориста још једном показао зверство и злобност непријатеља иранске нације. Њихов злочин је наставак завера од стране режима који подржавају САД у региону који су имали за циљ стварање несигурности у нашој драгој земљи.

Огласило се Министарство одбране Русије поводом обарања руског авиона. Погледајте ОВДЕ ко је крив.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА