Најновије

"Нема жеље ни код Шиптара, а ни у Еу, да се договор постигне"

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да председник Србије Александар Вучић ужива апсолутну подршку и Српске напредне странке и Владе за решавање косовског проблема.

Нема договора (фото: Публик/Правда)

- За решењем се још трага, јер као што видите за то не постоји спремност ни код Албанаца, ни у ЕУ. Сви нас годинама притискају како треба да дођемо до некаквог решења, а када почнемо да га тражимо у било ком правцу - ништа не може. Онда се поставља питање, шта ви, бре, људи уопште хоћете - рекао је Стефановић у интервјуу за "Курир" од недеље.

Он истиче да је договор о ЗСО потписан још 2013. и да нико из ЕУ, која је била гарант тог споразума, није био кадар да изврши притисак да се то испуни пуних пет година.

На констатацију листа да сада кажу да ће ЗСО бити формирана када Косово уђе у УН, Стефановић каже: "То само показује како неко држи реч".

Поводом недавне Вучићеве посете Косову, он каже да је цела атмосфера код села Бање била креирана тако да се припрема неки инцидент.

- Прво су рекли да Вучић не долази на Газиводе, претили хапшењем, да ће проћи као Марко Ðурић... Кад је председник ипак одлучио да од Газивода започне посету, онда је то створило даљи ланац реакција приштинских органа. Сметало им је што је председник хтео да покаже да можемо да градимо бољи живот за људе доле и то пристојним и мирним порукама. Када је пропала забрана приштинских власти, онда је морао да се направи инцидент код села Бање. Протести су били оркестрирани и организовани. Било је чак информација обавештајних служби да поједина лица имају оружје, не знамо да ли би то био окидач за укључивање већег броја људи са оружјем - навео је Стефановић. 

Упитан шта да је председник ипак наставио ка Бањама, Стефановић каже да када имате такав профил људи, ратне ветеране, некадашње припаднике терористичких организација, врло је вероватно да би дошло до употребе ватреног оружја и да би цела ситуација ескалирала. 

- Зато је председник одлучио да не угрожава становништво насеља Бање, јер није дошао да им отежа положај, већ да помогне - указао је Стефановић.

ОВДЕ погледајте паклени план ЦИА за уништење Срба.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шиптари бију Марка Ђурића

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА