Најновије

УКРАЈИНСКИ РАТНИ БРОДОВИ ПРИШЛИ КРИМСКОМ МОСТУ! Руси у приправности, напетост велика! (ФОТО)

Два брода украјинске ратне морнарице - контролни брод "Донбас" и тегљач "Корец" ушли су у Керчко-jеникалски канал за пролазак у Азовско море испод Кримског моста, изјавио је извор у влади Крима.

Украјински војни брод (Фото: Јутјуб)

“Донбас” и “Корец” су јуче прошли дуж обале Крима, укључујући и ексклузивну економску зону Русије, објавила је погранична управа ФСБ за Крим. “Украјински војни портал” је, позивајући се на сопствене изворе, саопштио да су оба брода изашла из Одесе и да се крећу ка Бердјанску (Азовско море). У недељу ујутро оба брода су се налазила у Црном мору у близини Керчког мореуза.

- У 13.50 (12.50 по средњоевропском времену) бродови су ушли у канал у пратњи бродова, за око сат и по ће бити у области Кримског моста - рекао је извор.

Он је додао да су раније оба брода затражила дозволу за пролазак кроз Керчко-јеникалски канал у систему кретања бродова Керчког мореуза “Росморпорта”. Осим тога, бродовима требају услуге спроводника брода. ​Бродове украјинске морнарице пратили су бродови обалске страже Пограничне службе ФСБ Русије “у складу са нормама међународног поморског права и у интересу осигурања безбедности Руске Федерације”, саопштила је гранична управа региона.

Велика напетост на небу изнад Аљаске. Примећени руски авиони. Американци у паници. Погледајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА