Најновије

Иран прети ракетним нападима на Ријад и Абу Даби (ВИДЕО)

Полузванична иранска новинска агенција Фарс објавила је видео снимак у којем се прети ракетним нападима на Ријад и Абу Даби, престонице Саудијске Арабије и Уједињених Арапских Емирата.

Лансирање балистичке ракете (фото: Јутјуб)

АП оцењује да је то додатно појачало ионако велике напетости након напада током војне параде у Ирану, у којем су убијене 24 особе, а рањено више од 60.

Снимак, који је агенција Фарс објавила на Твитеру, а потом га обрисала, објављен је у време када је врховни вођа Ирана, ајатолах Али Хамнеи, окривио Ријад и Абу Даби за напад у иранском граду Ахваз.

Агенција није објаснила зашто је обрисала видео снимак, али АП примећује да је он објављено непосредно пре обраћања иранског председника Хасана Роханија пред Генералном скупштином УН.

Саудијска Арабија одбацила је оптужбе да је умешана у напад у Ирану.

"Поитика Саудијске Арабије је јасна када је у питању њено немешање у унутрашње послове других земаља. Ирански режим, супротно томе, меша се у послове својих суседа, и водећи је спонзор тероризма у региону и на свету", тврди се у саопштењу званичне саудијске агенције СПА.

Ирански званичници данас су идентификовали петорицу мушкараца, који су извели напад током параде, за који су званичници окривили арапске сепаратисте.

ОВДЕ погледајте какав заокрет је направила ЦИА.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сиријци лансирају “Скад”

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА