Најновије

ВУЧИЋ: Моја политика у вези са Косовом доживела пораз

Председник Србије и лидер Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић изјавио је јуче да је његова политика о Косову и Метохији, „да Србија сачува доста, доживела пораз, јер Срби више воле да кукају, да плачу над нечим што је остало далеко, него да имају нешто у својим рукама“.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Ми смо доживели пораз, рекао је Вучић и додао да је прву рунду добила Србија пропасти, плакања, кукњаве, а не Србија која побеђује.

Да ли ћемо имати нову шансу, плашим се да не, али борићемо се још снажније и јаче за народ на Косову и Метохији, рекао је Вучић на седници Главног одбора СНС.

Политика коју сам предлочио у говору у Косовској Митровици је политика дисконтинуитета са оном коју је водио Слободан Милошевић , рекао је Вучић и додао да то нико није желео да примети ни у Србији, ни у региону.

Нису приметили јер је региону потребна лоша, свађалачка Србија, која ће да прети ратом, рекао је Вучић и подсетио да је он говорио да ће Србија да осваја регион и свет оловком и лаптопом.

Зато нећу да им се додворавам и да кукам, рекао је Вучић .

Ми ћемо чувати мир на Косову и Метохији, а надам се да ће све бити у реду са Републиком Српском и нашим народом у Босни и Херцеговини, рекао је Вучић и најавио да се Србија неће ме шати у одлуке српског народа на изборима у БИХ, али да ће после изнети „фрапантне податке о мешању амбасадора појединих западних земаља“.

Вучић је напоменуо да се Србија пет година трудила и борила, издржала најтеже притиске да се та тема вратио на сто, пошто је Косово било стављено ад акта.

Косово је независно и само је питање дана када ћете ви Срби то да прихватите, тамо Србија не станује и заборавите на Косово и Метохију, то је била порука, илустровао је Вучић .

Сами смо избацили Србију из УН 2009, као и данас што имамо људи који обмањују и лажу да ћемо то да вратимо, рекао је Вучић и напоменуо да је 2011. године постављена граница на Јарињу и Брњаку.

Вучи је предложио члановима Главног одбора да се следеће године одржати ванредна скупштина СНС и изабере ново руководство пре парламентарних избора 2020. године, у мају или септембру.

Да променимо и оне који су најбоље радили, који ће остати уписани у анале наше странке, али је увек добро да обновите крв, промените људе, али да приниципи остану исти, да је Србија најважнија, да имамо здраву економији, да кажемо извините када погрешите, али да не јуримо по свету и извињавамо се онима који нама треба да се извине, да свој народ не увлачимо у сукобе, рекао је Вучић.

Вучић је предожио да један део странке коју води по чиње да се понаша као они пре њих, који су, како је рекао, опљачкали Србију.

Један део наше странке, срећом мањи део, јер сам поносан на странку коју водим и има добрих, одговорних и поштених људи, домаћина у сваком селу Србије, али има један део који све више подсећа на оно што смо могли да гледамо у функционерима Савеза за Србију, који су опљачкали Србију, тркао је Вучић.

Кад год се неко позове на мене или затражи нешто да је потребно за председника странке или СНС, одмах га отерајте у мајчину, поштовани грађани, рекао је Вучић .

Вучић је прекорио чланове Главног одбора што нису реаговали на претње силовањем премијерки Ани Брнабић, коју је упутио један од челника Савеза за Србију, указујући на то да га не интересује то што о томе ништа није говорила Радиотелевизија Србије, чије су новинарке ишле на конференцију за новинаре другог лидера Савеза.

Не сме наша странка да постане они што су они били од по четка, а онда постали још гори, рекао је Вучић и поручио да странка мора да гради пристојну и нормалну Србију.

Док сам на челу ове странке, то никада нећу дозволити, да нам соле памет они који су разорили све фабрике. Идете, олајавате једни друге више него да се било чиме другим бавите. Нема више, рекао је Вучић.

У Ђиласовим и Шолаковим медијима у којима критикују ријалитије, направили ријалити – мрзимо Вучића, рекао је Вуч ић.

За само месец дана је 10 година како смо формирали странку, када је нашој земљи било потребно решавање горућих питања, јер је земља била пред економским колапсом и банктором, аии пред потпуном политичком пропашћу, рекао је Вучић.

После четири године успели смо, после победе Томислава Николића и коалиције са СПС, да ствари у земљи стабилизујемо и затим да тешким реформама преокренемо стање у Србији, навео је он.

Спровели смо мере фискалне консолидације, успели да опоравимо срспки буџет и данас можемо да се похвалимо да трећу годину заредом имамо суфицит у буџету, навео је Вучић и истакао да руски председник Владимир Путин данас покушава да спроведе сличне пензионе реформе.

Вучић је члановима ГО СНС набројао компаније које су отворене широм Србије, указујући да је много урађено, али да има још посла.

Имали смо савезника у народу, пензионерима који су поднели највећи терет и нису кукали нити су се жалили. Данас је време да се пензионерима да све што су зарадили, али морају да знају да тада нисмо имали да им из буџета то исплатимо, рекао је Вучић.

Вучић је предложио да се 10 година странке обележи у Краљеву, који су „они пре нас“ опљачкали и разорили.

Обезбедили смо две велике инвестиције за Краљево, рекао је Вучић .

Србија је независна, суверена и слободна земља и хоће да сарађује са свима који јој желе добро. На путу смо ка ЕУ, али ниједном тренутку нисмо окренули леђа нашим руским пријатељима, напоменуо је Вучић који је најавио тродневни пут у Русију. 

Русија војно контролише цело Црно море и појас око њега. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА