Најновије

ШАМАР СНСОВЦУ: Утврђено - Мартиновић лагао да је Шабић ненаменски трошио новац! Шабић - Ботови сад мање помињу метак у главу....

Државна ревизорска институција (ДРИ) је ванредном контролом, на захтев самог повереника за информације од јавног значаја Родољуба Шабића, утврдила да није било неправилности у трошењу новца канцеларије Повереника, за шта га је оптужио шеф посланичке групе Српске напредне странке Александар Мартиновић. Подсетимо, он је у јулу оптужио Шабића да је потрошио 1.350.000 динара на службена путовања.

Александар Мартиновић (Фото: Јутјуб)

Повереник је тада рекао да су Мартиновићеви наводи лаж, да поменути износ обухвата и трошкове путовања сарадника, и да за три године износи 507.000 динара, а онда се осврнуо на Мартиновићеве трошкове, рекавши да они износе 150 милиона динара (1,27 милиона евра).

Кампања против повереника настављена је потом у таблоидима, а кулминирала је спонзорисаном објавом фејсбук странице „Србија наша земља“, у којој се без икаквих доказа Шабић оптужује да је одавао поверљиве информације страним владама и службама безбедности. Након те објаве Шабићу су стизале претње смрћу, међутим, администратори су наставили са изношењем неистина, најавивши да ће ускоро „разоткрити криминалне активности“ повереника.

Родољуб Шабић каже да је очекивао да ће кампања против њега бити настављена и да иза ње стоје поједини припадници политичке „елите“ и ботови.

– Вероватно упозорени да је у питању кривично дело, иако не верујем да би надлежни против њих нешто заиста предузели, ботови мање спомињу метак у главу или нож, сад углавном простачки вређају. А иза сцене, поручиоци акције су поједини нервозни ликови из политичке „елите“. Сувишно је да наглашавам да је реч о провидним лажима, готово увредљивим и за интелигенцију оних којима покушавају да их пласирају – истиче Шабић. Он подсећа да је иста група недавно пласирали „невероватну вест“ да је давао информације „некаквим“ тајним службама.

– Онда им је ваљда неко рекао да ми је Гашићева БИА, након ригорозне провере, издала безбедносни сертификат, и да се то никако не слаже са њиховим наводима, па су престали. Слично важи за „вест“ да сам добио неке стотине хиљада евра „од Сороша“. Нисам наравно ни пару, то је лаж на коју се мораш насмејати па сам их замолио, пошто знају оно што ја не знам, да ми доставе тачан износ и број рачуна, да почнем то да користим, јер баш нисам при новцу – каже Шабић. 

Онда је, додаје, „један мали лажљиви лупеж из Трстеника“ лансирао неистину да му повереник није одговорио у року, и то пошто је претходно држао 10 дана у свом поштанском сандучету пошиљку која је стигла из канцеларије Повереника.

– Чак је поднео против мене кривичну пријаву Тужилаштву за организовани криминал. Из садржине преко 400 докумената које смо му доставили направљена је лажна, трагикомична конструкција о мојим „невероватним“ службеним путовањима, коју је користио Мартиновић. Замислите, 14 путовања за 14 година, и то не као нека господа која стоје иза свега овог, по егзотичним дестинацијама, већ углавном на простору бивше Југославије. А пошто су трошкови били мали Мартиновић, односно онај ко му је спремао „анализу“, приказао је лажно и трошкове путовања мојих сарадника као моје – објашњава Шабић. Он је због тога замолио ДРИ да прегледа расходе за службена путовања у институцији повереника. „ДРИ није имао ни једне примедбе“, закључује Родољуб Шабић.

Мартиновић без коментара

Данас је затражио коментар од Александра Мартиновића, шефа посланичке групе СНС у парламенту, али он није одговорио.

Прочитајте ОВДЕ ко каже да нити Србија може даље с актуелном влашћу, нити сме назад на бившу.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Александар Мартиновић (СНС): Човек кад умре, није власник својих органа!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА