Најновије

ЕРДОГАН УРЛАО НА АМЕРИКАНЦЕ! Сасуо им жестоко, а онда је споменуо Манбиџ...Ау, спрема се... (ВИДЕО)

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да САД нису испуниле своје одговорности у оквиру турско-америчког споразума о сиријском граду Манбиџу.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган на заседању Генералне скупштине Уједињених нација у Њујорку (Фото: Јутјуб)

- Сједињене Државе сигурно нису поштовале договорени план о Манбиџу. ЈПГ није изашао из тог подручја. Права власт над регионом још није успостављена - рекао је Ердоган медијима након његове недавне посете Њујорку када је говорио у Генералној скупштини УН-а. Он је додао: "САД нису испуниле обећање."

Према Ердогану, упркос формалним декларацијама, јединице курдског ЈПГ-а (које Анкара сматра терористима) остале су на том подручју. Турски председник је такође истакао да су САД повећале своје војно присуство заједно са "терористичком организацијом" у северној Сирији. Што се тиче могуће турске војне операције против ЈПГ-а источно од реке Еуфрат, Ердоган је рекао да операција није на дневном реду. Међутим, он је приметио да то не значи да у будућности неће бити војне операције.

Велика појачања стигла руској бази у Сирији. Погледајте ОВДЕ о чему се ради.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Говор турског председника Реџепа Тајипа Ердогана за говорницом Генералне скупштине Уједињених нација. Том приликом је позвао на хитну реформу Савета безбедности УН

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА