Најновије

Сећање на "Националну класу": Горица Поповић о детаљима снимања култног филма

Бесплатна пројекција дигитално рестауриране верзије култног филма „Национална класа“ редитеља Горана Марковића одржаће се 30. септембра у Свечаној сали Југословенске кинотеке.

Драган Николић у улози легендарног Флојда у филму ''Национална класа'' (Фото: Јутјуб)

О филму, који на романтичан начин прати живот Флојда (одиграо га је маестрално Драган Николић), младића из београдског предграђа и аутомобилског аса у националној класи који би да из "фиће" пређе у неку моћнију машину, говорили су Југослав Пантелић, директор Југословенске кинотеке, и Горица Поповић, која је играла Флојдову девојку. Била је то њена прва велика филмска улога за коју је на Фестивалу играног филма у Пули добила Златну арену за најбољу женску улогу. Горица Поповић је рекла како је ово значајан догађај који враћа наду да култура још нешто значи и да је потребна.

- Срећна сам и зато што сам била део тог филма који је постао култни, а ми који смо на њему радили ни издалека нисмо претпостављали да ће бити тако популаран и тако вољен. Снимали смо га у Београду на разним местима и снимање је било изузетно забавно и пријатно. Стојим овде, а просто не могу да замислим да са нама није Драган Николић, који је својим ведрим духом, анегдотама и сјајним глумачким талентом био јединствен. Био је популаран, деца су га салетала на улици за аутограм и овај филм је и захваљујући њему постао то што је постао – испричала је Горица Поповић. 

На крају конференције за новинаре била је организована вожња "фићама", а на челу колоне била је реплика чувеног "фиће" којим је београдским асфалтом јурио Бранимир Митровић Флојд.

Београдска публика ће имати прилику да култни филм из 1979. погледа у Кинотеци у 18 и 20.30 сати, а сви заинтересовани бесплатне улазнице могу да преузму на благајни Кинотеке у Узун Мирковој 1, у недељу од 17 часова.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА