Најновије

Док сиријска војска битке бије да ослободи земљу, Американци и Французи пљачкају по Сирији и то не само нафту! (ФОТО/ВИДЕО)

Америчке и француске снаге почеле су ископавања на археолошком брду близу северног града Раке, јавили су локални активисти.

Америчка војска у Сирији (Фото: Јутјуб)

Локални активиста објавио је фотографију на којој се виде тешке машине Коалиције под вођством САД у брдима Ал-Мансоура западног дела провинције Рака. Мохаб Насер, родом из града Раке, рекао је да су слична ископавања већ месецима у западној и северозападној суседној Табки; посебно близу Џабара, Ал-Џарније и Ал-Крина.

Источна и североисточна регија Сирије - позната под називом Ал-Џазира - дом је неколико древних цивилизација и стога је богата антиквитетима и артефакатима. Исламска држава, која је у једној фази контролисала већину подручја, згрнула је огромно богатство од илегалне продаје старина на црним тржиштима.

Сиријски брод изазвао бес код Турака. Више о томе почитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Америчке и коалиционе снаге дебело су уплетене у криминалну трговину артефактима и археолошким предметима које су украли у Сирији и Ираку. У томе им је помагала и Исламска држава која се обогатила по том основу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА