Најновије

РАТ САМО ШТО НИЈЕ ПОЧЕО: Убијен Захарченко, у Донбас стигли страни плаћеници из САД и Канаде! Ситуација напета!

На територију Донбаса стигао је велики број страних плаћеника међу којима и високи војни официри из Сједињених Америчких Држава и Канаде, изјавио је портпарол оперативне команде самопроглашене Доњецке Народне Републике, Данил Бесонов

Украјинска војска (ФОТО: Министарство одбране Украјине)

Он је напоменуо да су плаћеници стигли у јединице 56. моторизоване пешадије и 406. артиљеријске бригаде које се налазе у близини насеља Урзуф. Осим тога, они су стигли у штаб специјалне тактичке групе "Восток".



- Не искључујемо могућност да пристигли војници страних оружаних снага непосредно учествују у планирању и спровођењу офанзиве операције - рекао је Бесонов.

Он је додао да је појављивање страних официра везано са припремом украјинских безбедносних снага за ескалацију сукоба на југу Доњецке области. Раније је Луганска Народна Република саопштила да су се на контакт-линији активирали снајперисти и извиђачко-диверзантске групе Оружаних снага Украјине.



Народна милиција ЛНР сматра да украјинске безбедносне снаге намеравају да провоцирају ЛНР да реципрочне акције током примирја. Примирје је ступило на снагу 29. августа и временски се поклапа са почетком школске године. Портпарол Народне милиције Андреј Марочко изјавио је да украјинска команда наставља да одржава напету ситуацију у зони сукоба и даје лажне изјаве о гранатирању од стране ЛНР. Раније су украјинске снаге покушале да провоцирају снаге ДНР да отворе ватру. 



- Према информацијама које имамо, украјинска страна је покушала да хеликоптерима и авионима дуж контакт-линије испровоцира наше оружане снаге да прекину примирје - рекао је министар одбране самопроглашене републике Владимир Кононов. Да је војска ДНР подлегла провокацијама, нарушавање примирја би забележили новинари и припадници мисије ОЕБС-а који су се налазили на територији пок контролом Кијева, додао је он.

Кононов је навео да је ситуација контакт-линији под контролом снага самопроглашене републике. Раније је ДНР саопштила о припреми офанзиве Оружаних снага Украјине након погибије Александра Захарченка.

Шокантна анализа руске “Правде”, Путин губи све што има. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сахрана Александра Захарченка

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА