Најновије

Лазански ућуткао усташе за сва времена и открио потресне детаље из Јасеновца (ВИДЕО)

Мирослав Лазански, писац, новинар и војнополитички коментатор гостовао је у "Јутарњем програму Хепи ТВ" и говорио је о новом усташком покушају ревизије историје Другог светског рата и причама да је у Јасеновцу било "представа".

Лазански (Фото: Јутјуб)

- Појавио се покушај ревизије историје, кад је у питању Јасеновац. Мислим да је објављена нека књига "Јасеновац - радни логор" и ту су се појавили монструозни ставови, да је у Јасеновцу било малтене позориште, да су играли преставе итд... Ја сам посећивао као дете јасеновачке логоре јер су тамо убијени мој деда Михајло Мијо Лазански и мој покојни стриц Мирослав Лазански, који је био најмлађи пилот краљевске југословенске авијације. Убијени су у Јасеновцу као Словенци, јер је њихово гранично село припало НДХ и усташе су одмах дошле по мог деду, који је био најбогатији трговац и гостионичар тамо, а који је једног сина послао у Војну академију краљевине Југославије, то је мој отац, а други син је био пилот и одмах су га као пројугословенског Словенца послали у Јасеновац - почео је причу Лазански.

Он је додао да су ревизионисти који причају да је Јасеновац коришћен после 1945. године, најобичнији лажови.

- Ви немате ни једну фотографију која доказује да је Јасеновац после 1945. године коришћен за било какву врсту логора и сви који то покушавају да исконструишу су најобичнији лажови, јер Јасеновац је 1945. године потпуно срушен и запаљен од стране усташа - рекао је војнополитички коментатор.

Говорећи о "забавама" у Јасеновцу, Лазански је испричао трагичну причу. 

- Било је оваквих случајева, ја знам човека лично, зове се Франц Шетинц. Његова кућа је на граници Словеније и Хрватске у Брегани, он је исто био заточен у Јасеновцу и, пошто је био добар хармоникаш, после сваког покоља, он је морао да им свира. Човек је полудео и као таквог су га пустили из логора и он је остао жив. после рата је о томе причао и дао исказ на суду, да је морао да им свира, ако је то позориште, онда сам ја згранут - казао је Лазански. 

Трамп затражио од Сирије, Русије и Ирана да не започињу „операцију Идлиб“. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА