Најновије

СРБИЈА У РУПАМА: "Распада се 16.000 км, погледајте на шта нам личи ауто-пут"

"То што се мост сруши најчешће је узрок несташица пара, направите али не одржавате", каже професор Грађевинског факултета у пензији Александар Цветановић.  

Коридор 11 (Фото: Јутјуб)

Он је за Прву рекао да је грађевинарство озбиљна струка, а да се меша много дилетаната и да се импровизације на све стране.

- 50 одсто мостова је зрело за реконструкцију, а ми немамо пара ни за један, а не 50 одсто - рекао је Цветановић, некадашњи државни секретар у Министарству грађевинарства. 

Он је рекао и да се "16.000 километара распада", и да није само поента направити, него и одржавати. Цветановић је додао и да ми имамо четвртину пара, па да мора да се одабере да ли ће да се попуњавају рупе или одржава сигнализација. 

- Погледајте на шта нам личи ауто-пут од границе са Хрватском до петље Рума-Шабац, јуче сам прошао, погледајте по Србији, ви само гледате Коридор 10 - рекао је он и додао да треба погледати путеве по унутрашњости Србије. 

- Имамо 5.800 долара по глави становника, не можете да имате апотеку од државе, треба се рационално понашати и направити приоритете - објашњава Цветановић и истиче да је по њему приоритет Коридор 10 и Ибарска магистрала. 

Када је реч о Грделичкој клисури и обрушавању потпорног зида он је рекао да је све испројектовано "наврат-нанос, а требало је да се планира годинама". 

Цветановић је на крају нагласио да би неко требало да одговара зашто је продавац играчака добио овај посао. 

- Некомпетентни људи воде компетентни посао - закључио је он.

Прочитајте ОВДЕ да ли је дошло до раскола у СНС због коридора?

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Некадашњи министар задужен за саобраћај и инфраструктуру Милутин Мркоњић изјавио је у Новом дану ТВ Н1 да рушење потпроног зида на Коридору 10 није толико драматично, и да одговорност за то почиње и завршава се у Коридорима Србије.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА