Најновије

ПАНИКА НА УС ОПЕНУ! Ево шта каже познати хирург и заменик директора КБЦ “Драгиша Мишовић” о Ђоковићевом здравственом стању

Не плашите се, Новак је здрав и ништа му не фали, каже доктор Мома Јаковљевић, познати хирург и заменик директора КБЦ “Драгиша Мишовић” и дугогодишњи лекар КК Партизан и наших репрезентација.

Ђоковић (Фото: Синхуа)

Новак Ђоковић се од првог меча на УС Опену жалио на здравствене проблеме, а против Португалца Соузе је у трећем сету морао да напусти терен у пратњи доктора.

- Нормално је да будемо забринути, јер је Новак нешто најбоље што смо икада имали. Нешто ћу да вам кажем - сто бабица, килаво дете. Свашта се пласира о Ђоковићу, лажи, неистине, подметања... Траже му длаку у јајету и зато се појављују вести да је болестан и слично. Пратим га не само као љубитељ тениса и патриота, већ и као доктор. Гледам како се креће, како дише... Верујте ми, није му ништа. Да има проблема са срцем или аритмијом, не би стигао ни да испусти рекет. Физички и психички је здрав - додао је доктор Јаковљевић.

Он каже и да је потпуно нормално да се тенисери зноје за време мечева.

- Тенис је најнапорнији спорт на свету. Неко се зноји више, неко мање. У Њујорку је изузетно велика влага која утиче на играче. Није само Новак имао проблема. Постоје средства да се рехидрира и сигуран сам да ће све бити у најбољем реду. Апелујем да се не прави паника без разлога. Новак је најбољи и то ће показати у Нујорку - сумирао је Мома Јаковљевић.

Наш тенисер, такође, није желео да коментарише шта се све дешавало за време меча са Соузом који је добио са 6:3, 6:4, 6:3.

- Не желим да причам о томе колико је било тешко. Осећао сам врелину. Пресрећан сам што играм тенис, а ово је један од најважнијих тренутака у мојој каријери. Видите, немам више 21 годину. Не осећам се старо, међутим, не могу да зауставим биолошки сат који откуцава. Имам тим са којим се припремам, али понекад, једноставно, само морате да преживите на терену - открио је наш тенисер.

Ђоковић је напустио тениски комплекс „Флашинг Медоуза“ пре него што је сазнао противника у четвртфиналу, односно да ће се састати са Џоном Милманом, који је шокирао Федерера са 3:6, 7:5, 7:6 (9:7), 7:6 (7:3). Ипак, сви очекују да ће Новак стићи до финала где би требало да игра са Рафом Надалом, који је после пет сати антологијске борбе, пребродио четвртфиналну препреку у виду Доминика Тима.

- Највеће ривалство у каријери имам управо са Надалом. Мечеви које сам играо са Рафом су ме направили тенисером какав сам данас. Надал, Федерер и Мареј су играчи које сам морао да побеђујем да бих био најбољи на свету. Некада нисам размишљао тако, али сад ми је драго што сам део њихове ере - поручио је Новак.

Ђоковић ће, ако буде елиминисао Милмана, у полуфиналу играти са победником меча Чилић - Нишикори.

Прво породица, тенис је број 2

Ђоковић је у интервјуу након тријумфа над Соузом рекао да највероватније неће гледати меч Федерера и Милмана.

- Прво морам да стигнем до куће и да децу ставим на спавање. Тенис ми више није најважнија ствар у животу, већ моја породица. После тога, ако будем расположен, можда и мало одгледам. Видите, тенис ми више не одређује да ли ћу бити срећан или тужан. Отац сам двоје деце и уживам у сваком тренутку са њима. Ако победим, супер. Али ако изгубим, то не значи да ћу да променим своје понашање. Сада другачије гледам на живот - рекао је Новак.

Десет Турака кренуло на туристу, а кад су схватили да је боксер било је касно. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА