Најновије

КРАХ БРИСЕЛСКИХ ПРЕГОВОРА: Почетак српског договора!

Поводом краха Бриселских преговора јавности се обратио Народни слободарски покрет.

Илустрација (фото: Публик/Правда)

Народни слободарски покрет је поздравио одлуку преговарачког тима Србије да не настави даље разговоре са представницима привремених органа на Косову и Метохији. И истакао да су они и до сада тврдили да су преговори доживели крах и да је то повољна околности за нашу земљу. 

"Разлог пропасти преговора у Бриселу је то што су они замишљени и вођени тако да ма крају споразум и дефинитивно потврди државност тзв. Републике Косово кроз њен пријем у УН, а против чега су Русија и Кина директно, а поједине ноћне државе из Европе индиректно. Таква међународна позиција је довела до тога да свако решење представља рачун цео крчмара и мртво слово на папиру.", наводи се у саопштењу. 

Народни слободарски покрет примећује у саопштењу да су ће сви процеси везани за статус Косова и Метохије бити својеврсни геополитички обрачун Европе и Америке, да се ми морамо поставити сходно томе и да је изузетно важно да дође до до договора унутар Србије и да се затворе отворени сукоби. 

"Ми морамо заједно одбранити позицију Србије у којој је она пре свега партнер Москве и Берлина јер та позиција нам гарантује опстанак Косова и Метохије у Србије, али и погодност саобраћајних и политичких коридора који спајају Исток и Запад Европе. Сетимо се сви како смо пре неколико година сви заједно спречили да Косово уђе у УНЕСКО и нека нам то свима буде поука како ман се ваља понашати!", закључују у саопштењу из НСП. 

ОВДЕ погледајте како ЕУ не жели да призна како је Бриселски споразум потпуни фијаско. 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вила са Кошара

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА