Најновије

РУСИ БИЈУ ПА РАСТУРАЈУ, ЛОМЕ КОСТИ ЏИХАДИСТИМА: Ипак, САА у великом страху, један догађај може променити све! (ФОТО/ВИДЕО)

Руске ваздухопловне снаге, заједно са својим сиријским колегама, јутрос су покренуле масивни напад на северозападни регион Сирије.

Руски авион (Фото: Правда)

Предвођени моћним авионима “сухој”, руске и сиријске ваздухопловне снаге су у великој мери бомбардовале подручја под контролом џихадиста у покрајинама Хама и Идлиб. Они ће концентрисати своје напоре на базе и ровове Туркестанске исламске партије (ТИП).

Међу бројним подручјима која су руске и сиријске ваздухопловне снаге бомбардовале јесу и Џиср Ал-Шугоур и равница Ал-Габ у северозападној Сирији. Према војном извору у западној Сирији, руске и сиријске ваздухопловне снаге покренуле су више од 30 ваздушних напада око овог руралног подручја у петак, уништивши бројне џихадистичке циљеве у близини турске границе.

Ови ваздушни удари долазе док се руска, иранска и турска влада састају у Техерану како би разговарали о ситуацији у Идлибу овог викенда. За сада, сиријска војска и даље планира да покрене своју масовну офанзиву на северозападну Сирију. Међутим, то би могло да се промени ако се направи споразум на самиту у Техерану.

Мистериозне снаге нападају Американце у Сирији. Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Најновији снимак руских ваздушних удара на јужни Идлиб

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА