Најновије

КУРДИ ПОНОВО КРВНИЧКИ ЗАБОЛИ НОЖ У ЛЕЂА СИРИЈИ! Американци стоје иза покоља сиријских војника у Камишлију (ВИДЕО/МАПА)

Дана 8. септембра, снаге безбедности Сиријских демократских снага (СДФ) подржане од САД, напале су јединицу сиријске војне обавештајне службе која је вршила патролу унутар северног града Ал-Камишлија.

Сукоб Курда и САА у Камишлију (Фото: Јутјуб)

Курдски извори тврде да је јединица сиријске војне обавештајне службе без дозволе ушла у град који контролише СДФ, што је изазвало сукобе. Међутим, сиријски про-владини извори рекли су да је напад на јединицу унапред планиран и објавили видео снимак који показује особље снага безбедности СДФ-а који опкољавају јединицу пре сукоба.

У сукобима је убијено седам курдских бораца и једанаест припадника сиријске војне обавештајне службе, према званичној изјави снага безбедности СДФ-а. Снаге Курда оптужиле су сиријску обавештајну службу како су први отворили ватру.

Последњих три месеца дошло је до побољшања односа између владе и СДФ-а. Делегација политичког крила СДФ чак је посетила и главни град Сирије крајем јула и састала се са вишим званичницима. Недавна изјава саветника америчког државног секретара за Сирију Џејмса Џефрија, у којој је открио да САД неће повући своје трупе из Сирије, могла би стајати иза овог догађаја.


Неколико локалних посматрача упозорило је да СДФ комуницира са владом само зато што се плаше раног повлачења америчких трупа. Сукоби у Ал Камишлију указују на то да се снаге у којиа доминирају Курди опет ослањају само на заштиту САД.

Кланица у Камишлију. Курди напали сиријске обавештајце. Прочитајте ОВДЕ о чему се ради.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Курди масакрирали сиријске војнике у граду Камишли на североистоку Сирије

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА