Најновије

ПЕНТАГОН ОДБАЦИО ПОНУДУ РУСИЈЕ: Не желимо сарадњу против терориста! Хоћемо сами! (ВИДЕО)

"Сједињене Америчке Државе су спремне да предложе свој план за борбу против терориста у Идлибу, али нису вољне да у вези са тим питањем сарађују с Русијом", изјавио је у суботу председник Уједињеног комитета начелника штабова Оружаних снага САД, генерал Џозеф Данфорд.

Пентагон (Фото: Јутјуб)

- Амерички војници сматрају да постоји ефикаснији начин вођења антитерористичких операција од обичне велике операције у Идлибу. Председник Данфорд каже да Сједињене Америчке Државе не говоре о сарадњи него о коришћењу америчких снага и средстава за проналажење терориста - чак и у градској средини - и о њиховом уништавању с минималним губицима међу цивилима - навела је прес-служба Пентагона.

Данфорд је навео да није разговарао са својим руским колегом, генералом армије Валеријем Герасимовом, откад је почела криза у Идлибу и да засад не планира да разговара с њим.

Пентагон је, такође, саопштио да је око 20.000 до 30.000 терориста ушло у Идлиб да би се „сакрило међу стотинама хиљада људи" који су побегли од насиља у другим областима Сирије.

Битка за Идлиб је почела. Погледајте ОВДЕ видео.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА