Најновије

ФИНАЛНА БОРБА ТЕК ПРЕДСТОЈИ: Сиријска војска појачала нападе у северној Латакији и западном Идлибу! (ВИДЕО)

9. септембра, авиони руских ваздухопловних снага и артиљерије из Сиријске арапске армије (САА) су напали позиције милитаната у западном Идлибу и на северу Латакије, према изворима сиријских провладиних власти.

САА (Фото: Јутјуб)

Извор из четврте дивизији САА, који је тренутно смештен у северној Латакији, рекао је за "Јужни Фронт" да су напади део завршних припрема за покретање офанзиве на преостале милитанте у северозападној Сирији. Међутим, извор није открио када ће напад почети.

У међувремену, Национални фронт за ослобађање (НФЛ) саопштио је да су његови борци гранатирали кључну хеликоптерску базу САА у северном делу Хаме. Група под покровитељством Турске рекла је да је напад био одговор на недавна бомбардовања Сирије и Русије на територије опозиције у северозападној Сирији.

Дан раније, САА је атаковала на положаје милитантних снага у северном делу Хаме и јужном делу Идлиба. Локални посматрачи верују да ће војска проширити своје нападе како би у наредних неколико дана отворила нове фронтове, према насељима у југозападном делу Алепа.

Прочитајте ОВДЕ ко пише да Асад побеђује а да Идлиб мора пасти?

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА