Најновије

ШТА ЈЕ САД ОВО?! НАУЧНИЦИ У ШОКУ! Мистериозни сигнали забележени у Канади! Они постоје и јављају нам се! (ФОТО/ВИДЕО)

Астрономи су објавили истраживање о тајанственим сигналима који пристижу из удаљене галаксије, а који су уочени телескопом у Канади.

Летелица НАСА (Фото: РИА Новости)

Таjно порекло ових налета радио-таласа још није познато. Међу 13 интервала брзих радио-таласа (ФРБ, фаст радио бурстс), понављао се један врло необичан сигнал, који је долазио из истог извора, од нас удаљеног отприлике 1.5 милијарди светлосних година.

- Сада када смо уочили још један ФРБ, можемо претпоставити да их у свемиру постоји више - рекла је астрофизичарка Ингрид Стаирс са универзитета Бритиш Колумбија (УБЦ).

- А са више понављања и извора које можемо проучавати, можда ћемо успети да одгонетнемо ову космичку загонетку - откуд ти сигнали долазе и шта их узрокује - додала је.

Телескоп CHIME (Канадијан Хидроген Интензити Мапинг Експеримент) који се налази у долини Оканаган у Британској Колумбији састоји се од четири полуцилиндричне антене. Свака је дугачка 100 метара, а с њима се сваки дан може проучавати цело северно небеско подручје.

Почео је с радом тек прошле године, а врло брзо је детектовао 13 провала радио-таласа, укључујући и понављајући сигнал. Научно истраживање о појави тих тајанствених сигнала управо је објављено у часопису “Нечур” (Nature).

ФРБ-ови су кратки интервали радио-таласа, који се врло вероватно појављују с готово другог краја свемира. Непредвидљиви су и краткотрајни. Изненада се појаве на неком делу неба и трају тек неколико милисекунди.

Телефон је психотроничко оружје којим нам контролишу умове. Погледајте ОВДЕ шта то заправо значи.

Извор: Информер, BBC

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Живот у свемиру постоји. Нисмо сами?!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА