Најновије

КИНЕЗИ КИДАЈУ, АМЕРИ ЗИНУЛИ У НЕВЕРИЦИ! Руски "С-400 Тријумф" у рукама Кинеза попут змаја који бљује високо и жестоко! (ВИДЕО)

Кина је извршила друго успешно тестирање лансирања ракетног система "С-400 Тријумф", купљеног од Русије. Тиме су завршена званична војно-техничка тестирања моћног руског оружја.

Кинеска војска (Фото: Јутјуб)

- Друго тестирање С-400 извршено је у децембру прошле године на кинеском војном полигону. Пројектил “48N6Е” испаљен из лансера система погодио је ваздушну мету (симулирајући авион) који је летео брзином већом од 600 метара у секунди – каже извор.

Циљ је погођен на максималном домету од око 250 км, додао је извор.

- Процес тестирања С-400 у Кини је завршен, и у овом тренутку се не планирају друга тестирања.

У ранијим извештајима се наводи да су прва успешна тестирања ракетног система С-400 изведена у Кини почетком децембра 2018. године. Испитивање је спроведено против балистичке мете која је летела брзином од 3 км/с. Мета је такође погођена пројектилом у домету од 250 км.

Извор је рекао да је након два теста руководство кинеског Министарства одбране добило високе оцене борбене ефикасности С-400.

- Ми смо заиста видели да је С-400 систем својим способностима данас неупоредив у свету у својој класи наоружања - рекао је један од представника врхунске кинеске индустрије.

Кина је постала први купац руског “С-400 Тријумф” ракетног система земља-ваздух. Према том уговору, Русија ће испоручити две групе батерија С-400 ракетних система противваздушне одбране Кини.

У јулу, извор је за ТАСС изјавио да је потписан сертификат о прихватању првог сета С-400 батерија и да је његова испорука морем завршена у мају 2018. године. Руски “С-400 Тријумф” је најновији дугометни и средњеметни ракетни систем земља-ваздух који је пуштен у рад 2007. године.

Намењен је уништавању авиона, крстарећих и балистичких ракета, а може се користити и против копнених постројења. С-400 може погодити мете на удаљености до 400 км и на надморској висини до 30 км под интензивном непријатељском ватром и електронским противмерама.

Курди задали страховит ударац Турцима. Погледајте ОВДЕ шта се догодило.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Десет најубојитијих и најмоћнијих тајних оружја на свету

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА