Најновије

НЕ МОЖЕ СЕ СА ТЕНКОВИМА НА РУСЕ: Специјалци добијају нове противтенковске ракете (ВИДЕО)

Најновији противтенковски ракетни систем "Корнет-Д1" за ваздушно-десантне снаге (ВДВ) који се истиче у прецизности и даљини гађања проћи ће државна тестирања 2019. године, речено је у Одсеку за информације и масовне комуникације Министарства обране Русије.

Корнет Д1 (Фото: Министарство одбране Русије)

"Пре увођења у ВДВ 2019. године, одржаће се државни тестови најновијег противтенковског ракетног система Корнет-Д1, који је дизајниран да њиме рукују артиљеријске јединице и ВДВ", речено је у саопштењу.

Самоходни противтенковски систем са навођеном ракетом је направљен на шасији БМД-4М падобранског падобрана, имаће јединствене карактеристике у погледу домета и прецизности.

"Нови падобранци са високопрецизним оружјем ће пуцати из борбених возила на великим даљинама. Испитивања новог оружја развијеног у интересу противтенковских јединица артиљерије и ваздухопловних снага бит ће проведена на неколико места за тестирање руског министарства одбране", додали су представници руских оружаних снага.

рецизирано је да ће протовтенковски комплекс бити један од првих нових високо прецизних оружја, створених за употребу у артиљеријским јединицама и  ВДВ, што ће значајно повећати ватрену моћ десантних јуришника и падобранских јединица.

Како руски тенк обара амерички авион и одбија америчку инвазију, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА