Најновије

ПАНИКА У ДОНБАСУ! Нестао италијански ратни репортер на украјинској територији (ВИДЕО)

Италијански ратни репортер Роберто Траван нестао је у Мариупољу, јавила је служба за медије генералног тужилаштва ЛНР.

Ратни репортери (Фото: Pixabay)

Према наводима Кабинета генералног тужиоца ЛНР, 8. јануара, ова информација је добијена путем директне вруће телефонске линије са становницима Донбаса који живе на територијама под контролом Кијева .

Једна женска особа из Мариупоља је ову информацију јавила истражним органима ЛНР и саопштила им је да се њен пријатељ, ратни репортер и фотограф из Италије не јавља од краја децембра 2018. године.

Према њеним речима, страни дописник допутовао је у Мариупољ средином децембра 2018. године како би снимио серију фото-прича о рату у Донбасу.

Раније је Траван више пута посећивао ратне зоне у Авганистану, Нагорно-Карабаху, на Косову и Метохији и другим местима, а Украјину је посећивао у више наврата.

Током његове посете Мариупољу, неколико украјинских граничара додељено је страном репортеру, наводно ради његове безбедности.

Имена граничара из пратње су позната: поручник Александар Кикта, поручник Вјачеслав Павлученко и потпоручник Олег Соколовски.

Фоторепортер се неколико пута жалио свом познанику да су га украјински војници спречавали да ради свој посао и нису му дозволили да слика оно што је сматрао потребним.

Последњи пут када је један страни новинар контактирао женску особу која је јавила информацију о његовом нестанку је 23. децембар 2018.. Он је обавестио своју пријатељицу да је украјинска војска обећала да ће га одвести на линију фронта. Од тада је прекинута веза с њим, нема информација о томе где се он налази.

Тренутно, ове информације проверава Генерално тужилаштво ЛНР. Разматрају се круг особа и околности у којима је нестао страни држављанин. У раду учествују и представници других релевантних министарстава и агенција за провођење закона.

Како је руски тенк оборио амрички авион и отерао их из Залива Свиња, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА