Најновије

ШИПТАРИ ПОНОВО ЈЕЛИ БУНИКЕ! Опет се бламирају и причају глупости! Хоће освету, ево шта траже за Србе

Дардан Гаши, члан приштинског тима за наставак дијалога са Београдом, изјавио је да ће тај тим тражити формирање суда за злочине које су, како каже, на Косову током последњег рата починили Срби.

Шиптарски терориста (Фото: Јутјуб)

Гаши је у интервјуу за КТВ говорио о првом недавном састанку чланова тог тима са званичницима Брисела и додао да су том приликом покренуте теме ратног злочина и питање несталих. Он тврди да Србија има информације о томе ко је чинио злочине, а тим за дијалог ће се, казао је, сада "дубље" позабавити том темом.

- Одлучни смо да тражимо правду за ратне злочине - рекао је он и додао да ће тим "настојати да се формира међународни суд који ће се бавити тим злочинима".

Гаши, који је и министар за дијаспору, тврди да је та предложена тема о ратним злочинима представљена у Бриселу недавно и да је примљена, како каже, са разумевањем.

- Теме ратних злочина и несталих особа су кључне за нас - рекао је он.

Поновио је, међутим, да тим за дијалог, који је крајем прошле године потврдио косовски парламент на предлог владе, није добио документацију од Хашима Тачија о току досадасњег дијалога.

- Ми заиста немамо потребну документацију - рекао је Гаши и додао да Тачи није на Косову и да ни влада не зна где је председник привремених косовских институција.

Гаши, каже, да тим, који предводе Фатмир Љимај и Шпенд Ахмети, није био у сукобу са Тачијем, али да им он ипак није доставио документацију.

Лазански је одушевљен “Деспотом”, моћним оружјем Републике Српске. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како Шиптари шенлуче

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА