Најновије

ДРАГОСЛАВ БОКАН: Нама требао да неко каже “цар је го”! (ВИДЕО)

Драгослав Бокан, српски књижевник, режисер, колумниста и публициста, каже да је оснивање Југославије 1918. године један од највећих српских пораза и почетак великих несрећа које су задесиле српски народ.

Драгослав Бокан (Фото: Јутјуб)

Он је гостујући на продукцији “Балкан инфо” говорио о последицама стварања Југославије, манипулацијама о улози Срба у Другом светском рату, злочиначком односу Хрвата према Србима, духовном стању српског друштва и односу према православној вери и СПЦ.

- Хрвати нама неће да опросте убијеног Францетића, вођу Црниу легије, а ми њима опраштамо убиство српских беба... Као да је неко нама дао неки отров комбинован са дрогом и довео нас у стање слуђености, где ми постајемо као неки балкански кловнови –каже Бокан додајући да српски народ мора да се уозбиљи.

- Нама требао као у оној бајци да неко каже “цар је го”, а у српском случају прича “цар је го” је прича о југословенству, о лажној одећи а у ствари о голим политичарима, интелектуалцима, друштвеним радницима, шефовима разниг БИТЕФ-а, БЕНМУС-а, Фестова… – објашњава Бокан.

Према његовим речима потребно је велико разумевање себе самих и враћање православни светосавски пут са ког су Срби скренули 1918. године. 

Поруку вође Ноћних вукова Србима која је изнервирала Захреб и Сарајево погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА