Најновије

КИНЕСКИ ПИЛОТИ ПРОГЛАСИЛИ НАЈБОЉИ АВИОН: ''Ово је је најбоља летелица на којој смо летели, он је краљ међу авионима'' (ВИДЕО)

Ловачка ескадрила кинеског ратног ваздухопловства, која је опремљена вишенаменским борбеним авионима 4++ генерације Су-35 се интензивно припрема за учешће на међународним војним вежбама које ће кинеска војска у наредном периоду одржати са својим партнерима.

Су-35 (Илустрација: Pixabay)

Неколико војних експерата нису могли да сакрију своје чуђење када су чули да Кинези планирају да на овим вежбама учествују са тек купљеним борбеним летелицама које се од недавно налазе у оперативном наоружању, уместо да то одраде са сопственим апаратима Ј-20 „Ченгду“ који су електронски софистициранији од руског аналога, и који спадају у авионе пете генерације.

Како преноси интернет портал Известија, у колоуарима кинеске армије си изразили своју сумњу у компотенетност ових војних експерата. Према њиховим речима, експерти нису у потпуности упознати са свим могућностима руског авиона. Војска је рекла да се Су-35 не може упоређивати са домаћим авионом пете генерације Ј-20, јер се ради о летелицама које имају различиту намену.

На то се надовезао и један од пилота који је члан елитне кинеске ескадриле „Јужни Синкјанг“ која је опремљена авионима Су-35, који је изјавио да је „Су-35 краљ међу авионима четврте генерације“.

Су-35 је дубоко модернизовани супер-маневарбилни вишенаменски ловац 4++ генерације који је конструисан уз помоћ технологије пете генерације. Небеску крстарицу карактерише веома квалитетна авионика која за основу користи комплексни компјутерски информационо-командни систем, нови радар, моторе АЛ-41Ф1С са плазменим системом сагоревања увећане снаге и управљивим векторима потиска. Ови мотори по својим карактеристикама могу да се примене и на ловцима пете генерације, јер обезбеђују надзвучну брзину без допунског сагоревања.

НР Кина је од Русије набавила 24 авиона Су-35 (2 ескадриле) за 2,5 млрд америчких долара. Поред Кине, једну ексадрилу од 12 апарата Су-35 је наручила и Индонезија. Уговор је потписан почетком 2018.године за укупну цену од 1,1 млрд америчких долара.

Kоји авион је ослободио Сирију, погледајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА