Најновије

РУСКИ ГОСПОДАРИ НЕБА ДОБИЛИ МОЋНУ НАДОГРАДЊУ! Авионима Ту-160 и Су-57 непријатељи тек сада неће моћи да напакосте! (ВИДЕО)

Нови композитни материјал са побољшаним карактеристикама за апсорбовање радарских таласа додат је кокпиту најнапреднијег вишенаменског борбеног авиона "сухој" Су-57 и стратешком бомбардеру "тупољев" Ту-160, јавила је руска државна високотехнолошка корпорација Ростек.

Су-57 (Фото: Јутјуб)

Иновативна стаклена облога развијена је од стране научника компаније “ Технологија Р&Д Ентерпрајз”  (део у оквиру Ростека).

- Ова иновација удвостручује апсорбцију радарских таласа и смањује радарски потпис авиона за 30 одсто. Тренутно се облога ставља на кров Т-50 (Су-57 од августа 2017), Су-30, Су-34, Су-35 , Миг-29К и Ту-160 - рекли су у Ростеку.

Облога је начињена од слојева металних оксида дебљине 70-90 нм. Поред смањења видљивости код непријатељских радара, он штити пилота током лета од утицаја ултраљубичастих, термалних и других негативних фактора, кажу у Ростеку.

- Облога слаби топлотну компоненту сунчевог зрачења за више од три пута, док индекс интегралне трансмисије у видљивом опсегу не чини мање од 65 одсто, а утицај ултраљубичасте компоненте пада за више од 4-6 пута – кажу у корпорацији.

Један од директора Ростека, Сергеј Абрамов рекао је раније да ова иновација заправо нема слабих тачака: њена примена помаже да се преполови тежина стаклених кровних кабина и повећа отпорност на удар и апсорбцију радарских таласа од 40 до 80 одсто.

Су-57 је пета генерација вишенаменских ловаца намењен уништењу свих врста ваздушних циљева дугог и кратког домета и погађа непријатељске копнене и морске циљеве, превазилазећи своје способности ваздушне одбране.

Су-57 је први пут полетео 29. јануара 2010. године. У поређењу са својим претходницима, Су-57 комбинује функције нападачког авиона и борбеног авиона док употреба композитних материјала, иновативних технологија и аеродинамичка конфигурација обезбеђује низак ниво радарског и инфрацрвеног потписа.

Ту-160 је највећи авион са варијабилним крилом и једним од најмоћнијих борбених авиона на свету. 2015. године донета је одлука о поновном покретању производње надограђеног стратешког бомбардера у фабрици у Казању. Дана 16. новембра 2017, нови авион је послат на писту за тестирање лета. Захваљујући његовој надоградњи, очекује се повећање ефикасности бомбардера Ту-160 за 60 одсто.

Снажна експлозија погодила је јутрос Париз. Погледајте ОВДЕ шта се догодило.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Најмоћнији руски стратешки бомбардер Ту-160 неприкосновени је господар неба

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА