Најновије

ДА ЛИ ЋЕ СЕ ИКАДА САЗНАТИ КО ЈЕ УБИО ОЛИВЕРА?! Нови интервју Милене Ивановић уочи годишњице убиства лидера ГИ СДП (ВИДЕО)

Оливер Ивановић, лидер Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда", убијен 16. јануара 2018. у Косовској Митровици, никада није добио директну претњу, нити је тражио заштиту, изјавила је у интервјуу за "Политику" његова супруга Милена Поповић Ивановић.

Милена Ивановић, супруга убијеног Оливера Ивановића (Фото: Јутјуб)

На констатацију да се у јавности ипак стицао утисак да се он не осећа безбедно и да тражи врсту заштите, она каже да је била предизборна кампања и да је Оливер говорио да услови у којима се она одвијала нису добри.

- Радио је на томе да избори који се одржавају на Косову буду демократски и говорио о безбедносној ситуацији у читавом том контексту. Са свима је разговарао, са странцима првенствено, који су били посматрачи на тим изборима и који су били један од главних фактора - рекла је Милена Ивановић.

Она је одбацила медијске спекулације да је приликом једног од сусрета са Вучићем дао имена људи који су угрожавали његову безбедност.

- То није тачно. Ја сам присуствовала свим састанцима Оливера са Вучићем, и знам шта су биле теме - рекла је Милена Ивановић.

Према њеним речима, они су причали о свим темема, али се Оливер ни у једном тренутку није осетио небезбедним - он јесте говорио о свим стварима које њему сметају и које је сматрао погрешним, директно је причао о томе, али никада није говорио о својој безбедности.

У инвервјуу је постављено и питање о Оливеровом напису на твитеру од 14. октобра 2017. године, који гласи: "Претње и уцене, застрашивање гласача, лажно запошљавање, огромни буџети сумњивог порекла..."

- То је политичка кампања која је била таква каква јесте и Оливер је стално говорио да то није у реду, да то није начин да се спроведу демократски избори. Он је стално писао о томе, да није здрава атмосфера у којој се одвијају избори - напоменула је Милена Ивановић.

Упитана да ли то значи да је Оливер правио разлику између политичке борбе и стварних претњи, она је истакла:

- Тако је. Треба да се направи разлика, јер људи повезују његову политичку борбу са његовом безбедношћу. То су апсолутно две различите ствари и ја то не бих повезивала.

На питање шта је Оливер мислио кад је рекао да се "Срби боје од Срба више него што су се бојали 1999. и 2004. и 2008. године од радикалних Албанаца", Милена Ивановић каже да се то односило на одређене криминалне кругове, пошто је он стално потенцирао борбу против криминала. Поводом напада на друштвеним мрежама којима је изложена, она каже да свако има право на своје мишљење, али да оним што неки појединци раде, "пуцају у Оливера и његовог сина".

- Нећу учествовати ни на каквим скуповима 16. јануара, нећу органозовати никакав политичко-грађански скуп, бићу сама са својим сином, у тишини и миру ћу обележити тај дан када је неко одлучио да нам заувек одузме Оливера - каже Милена Ивановић.

Србија је поднела кривичну пријаву против хрватског министра одбране. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Милена Ивановић о убиству свог супруга Оливера Ивановића

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА