Најновије

ЗАМЕНИК ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА: "Није тачно да су камере биле угашене у време убиства; Тврдње Приштине и Београда нису тачне!''''

Заменик председника Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Ксенија Божовић изјавила је Срни да нису тачне тврдње истражних органа из Приштине и Београда да су у време убиства Оливера Ивановића биле угашене надзорне камере, што потврђују и фотографије које су објављене у медијима.

Сахрана Оливера Ивановића (Фото: Јутјуб)

"Напрасним појављивањем снимака са видео-камера којима је покривено цело подручје улице Сутјеска, где је убијен наш председник, потврђује наше оправдане сумње и тврдње да доказни материјал постоји и да се чува да би се овај злочин заташкао, а наручиоци и починиоци ослободили", рекла је Божовићева. 

Према њеним речима, намеће се логично питање ко је јавности дао снимке са видео-камера и где су ти снимци чувани годину дана од убиства Ивановића. 

Божовићева је изнијела сумње и у изјаве појединих свједока који су саслушани у косовском специјалном тужилаштву, али и код надлежних служби из Београда, јер је увјерена да су многи или лажно свједочили или су стали у одбрану намјере да убиство никада не буде расвијетљено. 

Она је истакла да је неприхватљиво да појединци јавно износе оптужбе и прозивају лица да су умешана у убиство, па чак и да су га починила, а да не сносе одговорност за обмањивање јавности уколико њихове изјаве нису тачне. 

Божовићева је поручила да су неприхватљиве и приватне истраге Ивановићевог убиства, те да би сви који, наводно, имају доказе морали да их предају надлежним органима Србије и специјалном тужиоцу Косова. 

"Предајом документације или изношењем доказа, сведочењем, увелико би био олакшан истражни потупак уколико се он заиста води", сматра Божовићева. 

Божовићева је најавила да ће 16. јануара испред седишта Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда", са места где је пре годину дана убијен Оливер Ивановић, бити упућен апел свим политичким и правосудним субјектима у Приштини, Београду и међународној заједници да што пре расветле ово убиство, јер докази постоје. 

Београдски лист "Ало" објавио је фотографије на којима се види шта се тачно дешавало непосредно после убиства Оливера Ивановића 16. јануара 2018. године, ко притрчава телу и како реагују окупљени. 

Према наводима овог листа, до фотографија је дошао "Српски телеграф" преко једне стране амбасаде, која поседује снимак камера из северног дела Косовске Митровице.

Да ли је на делу последњи чин избацивања српства из Црне Горе, сазнајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Зашто је убијен Оливер Ивановић?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА