Најновије

БАТИСКАФ КОЈИ ЈЕ ЗАБРИНУО ВАШИНГТОН: Руски спецназ усваја пловила за дубоководне операције! Цена - више од 13 милиона евра!(ВИДЕО)

Како саопштава амерички портал Defense One, ови батискафи ће моћи да оперишу по морском дну на многим тачкама светских океана. Издање преноси речи Самјуела Бендета, научног сарадника корпорације CNA специјализованог за руску војну технологију, који је рекао да неће постојати никаква техничка ограничења да се специјални батискаф превози различитим пловним средствима. „Морнарички спецназ руске армије ће са овим средством значајно повећати способности у свом деловању“-истиче амерички експерт.

Батискаф (Фото: Јутјуб)

Интернет портал Russia Beyond је недавно пренео вест која је дошла из Министарства одбране где се наводи да ће бити произведено шест специјалних подводних средстава за три флоте руске морнарице: Северну, Тихоокеанску и Црноморску. Према првим подацима који су дошли од неименованог извора који је близак инжењерима који раде на изради прототипа овог батискафа, он ће имати округао облик налик лопти, са провидним корпусом сачињеним од комбинације материјала акрила и титанијума.

Њега ће покретати електрични мотор који ће моћи  да обезбеди рад у трајању од 24часа. На батискаф ће се моћи накачити различити типови додатних манипулатора, са специјализованим алатом за рад на великим дубинама. Радна дубина овог батискафа ће достизати 2,500 метара. Посада ће се састојати од максимално три члана. Укупна цена развојног пројекта је процењена на 13,1 милион евра.

Амерички медији су такође саопштили да и РМ САД има пројекте за израду сличних дубоководних пловила. У 2016.години компанија Lockheed Martin је за свој пројекат израде батискафа добила чал 166 милиона америчких долара. Овај новац је намењен за трошкове пројектовања и његову производњу. Према пројекцији америчког Министарства одбране, рок за завршетак комплетне фазе његовог комплетирања и тестирања у практичним условима, је временски ограничен на крај 2019.године.

Прочитајте ОВДЕ како су то Руси довели до савршенства свој борбени авион Сухој.

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА