Најновије

ГРМЉАВИНА ИЗНАД КУБАЊА: Почела интензивна фаза преобуке пилота за “летећи тенк” Су-25СМ3

У Краснодарском крају пилоти јуришног авио-пука су започели обуку на новим тактичким јуришним бомбардерима Су-25СМ3. Ово је данас саопштило руско Министарство одбране. Наиме, дубоко модернизовани тактички јуришници Су-25СМ3 су постали део ове јединице 2018.године. Ради се о верзији авиона коју су пилоти већ прозвали „Суперграч“ и његова основна функција је драстично повећање степена заштите од свих типова противваздухопловних ракета, и укупне жилавости у условима интензивне експлоатације.Авио-пук се налази у саставу Јужног војног округа.

СУ 25 (Фото: mil.ru)

Обука се састоји од авио-полетања у дневним и ноћним условима, на висинама од 150-3000 метара. Пилоти ће проћи наставне јединице који се тичу техничко-тактичког програма који је специјално конципиран за јуришну авијацију. Они ће опробати Су-25СМ3 у условима ваздушне битке, затим удара по копненим циљевима условног непријатеља бомбама и ракетама које се налазе у његовом арсеналу. Пилоти ће тестирати маневарске способности авиона, где ће летелица са стандардним оптерећењем изводити најсложеније летачке фигуре, при брзинама које се крећу у распону од 300-800 км/час. Обука ће се изводити како појединачно, тако и у паровима.

Су-25СМ3 представља дубоку модернизацију познатог совјетског јуришника Су-25 „Грач“. Овај авион је са великим успехом учествовао у великом броју локалних и регионалних сукоба. Последња његова активност је везана за учешће у руској ваздушној операцији у Сирији.

Основу пакета СМ3 представља интеграција новог опто-електронског комплекса СОЛТ-25, који по својим укупним карактеристикама представља озбиљан искорак унапред, када су у питању ови системи. СОЛТ-25 представља вишеканални комплекс, који поред ТВ-канала, има термовизијску камеру и ласерски даљиномер. Захваљујући својим напредним карактеристикама он може успешно да детектује велики број „тачкастих“ циљева на озбиљним даљинама, и то у свим метео условима, дан/ноћ. Одликује се високим степеном аутоматизације, што до крајњих граница поједностављује посао пилота. Такође, значајно је унапређен и кокпит авиона који је обогаћен новим Head-up дисплејом, као и додатним екранима који помажу пилоту приликом контроле статуса главних система авиона.

Авион је озбиљно модернизован и када је у питању његова оклопна заштита. Пакет оклопне заштите се састоји од комбинације оклопних плоча израђених од титанијума и специјалних челика. Посебно су ојачани витални делови авиона, коју су дуплирани и који могу да издрже погодак гранате кал.30 мм. За заштиту од лпрс које се лансирају са рамена задужен је систем за противелектронску борбу «Витебск». Намењен је да штити авион од противничких ракета опремљених инфрацрвеним, ултра-љубичастим, оптичким и радарским главама за самонавођење.

Оно што је посебно интересантно јесте проширење његових тактичких карактеристика за борбу против ваздушних циљева. Наиме,захваљујући интегрисаној опреми ови авиони су добили могућност употребе ваздухопловних ракета класе ваздух-ваздух средњег домета Р-77 и Р-27. Дакле, постали су ловци-бомбардери.

Тренутно се у саставу ВКС РФ налазе 4 јуришна авио-пука и неколико самосталних ескадрила који су  опремљени авионима Су-25. За очекивати је да у блиском временском периоду све ове јединице буду преоружане новим супер-јуришницима Су-25СМ3.

На интернету се појавио видео снимак у којем познати комичар и председнички кандидат из Украјине Владимир Зеленски “сахрањује” Петра Порошенка. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА