Најновије

ТЕРОР И УЖАС У ЗЕМЉИ САФАРИЈА: Експлозије и рафали у хотелу са пет звездица (ВИДЕО)

Најмање једна особа је данас убијена, а четири су рањене у нападу на луксузни хотелски комплекс у Најробију који полиција третира као терористички.

Напад у Кенији (Фото: Јутјуб)

Позивајући се на представнике болнице у Најробију, Ројтерс преноси да је у болницу пребачено пет особа, од којих је једна преминула.

Одговорност за напад на луксузни хотелски комплекс "DusitD2" у кенијској престоници преузела је екстремистичка организација Ал Шабаб.

Из комплекса и даље допире спорадична пуцњава, а уплашени цивили беже одатле, преноси АП.

Агенција наводи да је ова екстремистичка организација, чије је седиšте у Сомалији, објавила да се њени борци и даље налазе унутар овог хотелског комплекса, испред које се дими аутомобил бомба који је коришћен у нападу.

Из комплекса су истрчале уплакане жене, а да је мушкарац који је изашао неповређен казао је било пуно пуцњаве и да се он крио све до тренутка када му се указала прилика да побегне.

Наводи се да је оклопно возило стигло испред хотелског комплекса и да се на месту пуцњаве већ налазе припадници кенијске полиције и војске.

Полицајци у цивилу иду од продавнице до продавнице у том комплексу, у ком се налазе и канцеларије и банке, како би извукли цивиле који су остали заробљени тамо.

Запаљено је и неколико возила, а сведоци наводе да су видели тела најмање две жртве.

Да ли ће Америка напустити НАТО пакт, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА