Најновије

ПОЗИВИ НА РАТ И ПРЕТЊЕ СРБИМА: За џихад у БиХ "спремно 10.000 муџахедина" (ФОТО/ВИДЕО)

На Фејсбуку је објављен видео који слави "вакат када ће доћи рат" и позива "браћу муџахедине из Европе да се уједине и дигну када дође време за џихад".

Муџахедини у Босни (Фото: Јутјуб)

Контроверзни видео на свом "Фејсбук" профилу објавио је извесни Вахидин Делић, који поред ове има мноштво екстремистичких објава на овој друштвеној мрежи. За само неколико дана снимак је имаовише од 80.000 прегледа и 700 дељења.

На снимку се види непозната особа која говори да се, када буде објављен позив на џихад, неће одазвати само "10.000 муџахида-светих ратника из БиХ, већ и читава Европа муџахида". Затим се виде снимци злогласног одреда "Ел муџахедин", који се посебно истакао злочинима над Србима у рату 1992-1995.

“Кад буде вакат дошао и брат иде", "Алах те наградио и ја идем у те редове", "На Алаховом путу за вјеру ислам не жалимо своје животе дати само да би Алахова ријеч била горња, а невјерничка доња", "И ја се одмах одазивам позиву браћо, али и моје троје дјеце", "Има нас машалах ако затреба", само су неки од коментара које су оставили бројни корисници који су погледали видео.

Поред овог видео клипа, на профилу Вахидина Делића могу се наћи бројне увреде на рачун Срба, Србије и Републике Српске. У једној од објава, уз слику паљења српске заставе наводи:

- Србија је држава која има увјерљиво највећи број злочинаца и масовних убица у Еуропи (а и шире) по глави становника (...) Србија је од 1986. године до данас израдила два великосрпска “Меморандума” у којима дефинира своје наци-фашистичке циљеве, те начине и методе којима ће их остваривати (први 1986., други 2011.), а трећи је управо у припреми. Дакле, не само да се не одриче свога наци-фашизма, него наставља с развијањем нових стратегија у том смјеру (...) Србија је држава у којој се путем образовног система и идеолошке индоктринације дјеци од малих ногу усађује мржња према народима у окружењу и припрема их се за нове ратове (...) Бајке о “Небеској Србији”, “Душановом Царству”, “Косовским јунацима” и сви други митови везани за националну повијест, нису ништа друго до одраз комплекса и фрустрације једног малог и у еуропском контексту готово безначајног народа који је сам себе увјерио да је велики, моћан и да може кројити своју судбину и судбину оних којима је окружен онако како то њему и његовим интересима одговара.

Нови напад на Пуповца у Хрватској. Велика срамота “Хрватског тједника”. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Узнемирујући видео: Муџахедини нападају Хрвате у Босни

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА