Најновије

Путина ће у Београду поздравити стотине хиљада Срба из свих крајева! Српски родољуби живе за тај дан!

Нова 2019. година већ на самом почетку постаје политички оптимистична за Србију. Имаћемо велику част и привилегију да угостимо председника Руске федерације, једног од најмоћнијих људи савременог доба. Председник Путин је сопственим политичким легитимитетом и снажним, харизматским интегритетом успео да Русију постави у сам врх светских економских,војних и политичких сила на планети.

Миша Вацић (Фото: Јутјуб)

Пише: Миша Вацић

Нова, путиновска Русија представља нову наду српског народа. Управо из овог разлога, 17.јануара председника Русије дочекаће огроман број Срба у Београду. Процењује се да ће Владимира Путина поздравити неколико стотина хиљада људи својевољно придошлих из свих српских крајева.

Руски председник биће сведок спонтаног националног спектакла који ниједан страни државник у Србији не може и неће доживети. Спремност моћне Русије и великог руског народа да се у најтежим моментима поставе на страну угрожене српске државне суверености и територијалне целовитости високо се цени у огромној већини нашег народа.

Патриотски настројена, већинска Србија биће 17.јануара слика и одраз праве солидарности, братства и захвалности величанствености и праведној моћи обновљене руске империје. Русофилска Србија зауставиће Београд на неколико часова у част Владимира Путина, симбола борбе против тираније у читавом свету. Застој у српској престоници неће сметати Београђанима, јер и становници главног града Србије биће на улицама и булеварима.

Патриотске снаге у Србији припремају величанствен дочек Владимиру Путину. Руски председник добро је упознат са својим високим рејтингом у српском народу. Бројни српски родољуби биће на београдским улицама због Путина, због Русије, због историје али највише због сопствене будућности. Србија ће му показати 17. јануара за кога је данас опредељена,као и увек у  прошлости. У данашње време,када су насртаји западних сила интензивирани поводом нелегалне сецесије Косова и Метохије и покушаја дестабилизације Републике Српске, Русија и председник Путин поново стоје уз своје српске савезнике. Захваљујући политици Москве,правно насиље над Србијим се спречава у Уједињеним нацијама које чине стуб светског међународног права.

Србија одбија сваку могућност увођења санкција Москви притом задржавајући војну неутралност. Председник Србије А. Вучић одликован је високим и ретким руским Орденом Александра Невског од стране руског председника. Компатибилност две државничке линије видљива је и у вишеструко појачаној привредној, војној и научно-технолошкој сарадњи последњих година.

Делегација предвођена председником Путином сада доноси у Београд десетине билатералних споразума из свих области ради општег унапређења сарадње две пријатељске земље.

Они који омаловажавају В.В Путина, Орден Александра Невског, амбасадора Чепурина и српско-руско братство биће сведоци демократије и слободне народне воље, сведоци сопствене немоћи и пропасти. Љубимци тачијевских медаља и сорошевских шетњи никада не могу и неће утицати на озбиљну политику државе Србије и на став српског народа о Русији. Они могу утицати на нижеразредне криминалце и шаку преварених грађана који не размишљају умовима својих предака.

Пред Србијом и Русијом је пуно важних изазова и озбиљних политичких потеза несхватљивих небитним квазиопозиционим дилетантима. Историјски дуг Србије према Русији је огроман. У протеклој години заједнички смо прославили 180 година званичних дипломатских односа, но везе Срба и Руса су далеко дубље. Сличност две нације и данас је препознатљива кроз језик, писмо, културу, обичаје и религију.

У модерно историјско доба, током последњих 200 година Русија је учинила огромне напоре да би своју српску браћу ослободила отоманских и германских завојевача. Реке српске и руске крви проливене на бојиштима против заједничког непријатеља вечно су зацементирале однос две братске државе. Руска дипломатија, војни аранжмани, поље културног и хуманитарног рада оставили су неизбрисив траг у душама милиона Срба, највећег балканског народа и најискренијег руског савезника у Европи.

Родољубива Србија дочекаће руског председника раширених руку и отвореног срца. Они који би уместо Путина дочекивали непријатеље нашег народа са цвећем неће бити на улицама. Они су изабрали пут издаје, а границу представља морал. Такве брзо поједе историјско сећање српског народа. Српски патриотизам нераскидиво је везан уз традиционално јединство са братском Русијом и стога гласно кажемо: Добро нам дошао В.В Путине! Нека вечно живи Србија и нека вечно живи Русија!

Огласио се и старешина Храма Светог Саве поводом доласка руског председника Владимира Путина. Погледајте ОВДЕ шта је поручио.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Интервју са Владимиром Путином – Оливер Стоун

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА