Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ЈЕЗИВИ СНИМАК ТЕРОРИСТИЧКОГ НАПАДА У МАНБИЏУ: Исламска држава преузела одговорност!

Моћна експлозија погодила је северни сиријски град Манбиџ, којем је Турска недавно претила због курдске контроле. Неколико људи је убијено, а локални извори тврде да су амерички војници заједно са курдским савезницима међу мртвима.

Експлозија у Манбиџу (Фото: Јутјуб)

Експлозија се догодила у близини ресторана и пијаце. Прелиминарни извештаји кажу да је најмање шест особа погинуло и да је 19 особа рањено у експлозији. Како је раније изјавио амерички званичник, експлозија је однела животе 4 америчка војника, док су још три рањена. Војни хеликоптер је слетео у близини места догађаја како би спасио преживеле.

Извештач са терена јавио је да је америчка војска појачала безбедност у граду након напада и послала рањене у градску болницу. Видео снимци и фотографије показују оштећену зграду са разбијеним прозорима и крваве мрље на улици и неколико оштећених аутомобила. Манбиџ је стратешки град, који је у средишту напетог сукоба између Курда и Турске, која сматра да су курдски борци терористи.

Анкара је запретила да ће покренути војну операцију да их избаци из града. САД које подржавају Курде оружјем и обуком како би се фокусирале на борбу против џихадиста, сада су у процесу повлачења трупа из делова Сирије под контролом Курда. Међутим, обећано повлачење ће потрајати, али у пракси амерички војници настављају мисије на терену.

Снажна експлозија одјекнула је у центру Манбиџа. Има погинулих америчких војника. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Терористички напад у Манбиџу један је од најсмртоноснијих од почетка рата који је погодио овај град

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА