Најновије

(ИНТЕРВЈУ) Дафне Лончаревић: Мораш понекад да прођеш патњу и бол да би изронио на површину!

У петак, једанаестог јануара, отворена је изложба слика Дафне Лончаревић у Ben Akiba White Lounge & Art Gallery. Изложба носи необичан назив Поруке из Месечевих дубина. А слике су такође необичне: симболичне, мрачне а уједно светле, сетне али и охрабрујуће. Њен симболизам одраз је јединственог стила, за који уметница тврди да потиче право из душе. Изложба je отворена до двадесет петог јануара и можете је посетити од двадесет часова до поноћи, четвртком, петком, суботом и недељом.

Фото-Влада Поповић

Да ли задовољни како је протекло отварање?

 Веома. С обзиром на поледицу и хладноћу, бојала сам се да ће бити празно па сам се одушевила кад сам видела колико се људи одазвало. Многи су ми рекли да им се моје слике обраћају и неизмерно ме радује што су схватили моју поруку и што им се толико допала. Због тога сам одлучила да направим и ограничене серије принтова свих слика, који ће моћи да се купе по приступачним ценама.Радујем се не само због тога што су људи препознали оно о чему говорим својим сликама, већ зато што се и у овим временима слике и даље купују. Све док се књиге и слике купују ‒ има наде за једно друштво.

Радите као јога и фитнес инструкторка и као лекторка. Колико вам то времена оставља за стварање?

 Данас сви живе брзо и кукају како немају времена ни за шта. Међутим, докле год се жале да немају времена, неће га ни имати. Потребно је успорити, што звучи парадоксално, радити оно што прија и души и телу па ће се стићи све оно што је заиста важно. Одувек сам желела да људе усмерим ка здравом животу и осећам да ми је то позив, поред сликања, наравно. А кад волиш свој посао и радиш с правим људима, размењује се добра енергија која оснажује. Тад посао постане прилика за побољшавање себе, у сваком смислу те речи. Зато и говорим да унутрашњи мир и осмех могу променити свет.

Девојке на вашим сликама много личе на вас. Откуд потреба да пренесете и свој лик на слике?

 Упознавање и прихватање себе и сопствене душе изискује много рада и самоанализе, а поједине етапе су болне и застрашујуће. Сви знамо ону изреку да је мрак најгушћи пред зору. Мораш понекад да прођеш патњу и бол да би изронио на површину. И остао у љубави у себи и складу са околином. Моје слике говоре о потпуном прихватању себе. Морамо научити да волимосебе и кад је најтеже ‒ то је најважнија порука мојих слика.

Извор:Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА