Најновије

КИНА ОТКРИЛА! Имамо велики подземни челични зид, не може нам нико ништа, чак ни хиперсоничне ракете! (ВИДЕО)

Високи кинески званичници тврде да су развили револуционарни обрамбени систем који може да анулира претњу суперсоничног оружја будућности.

Си Ђинпинг (Фото: Синхуа)

Назвали су га "Велики подземни челични зид", а за рад на њему су недавно 82-годишњем Ћијану Ћију доделили престижну награду за науку и технологију. Сам Ћију је овај "зид" назвао последњом цртом обране Кине.

Ради се о комплексном систему обрамбених постројења смештених дубоко испод површине планинског подручја што их чини прилично сигурнима. У кинеској влади тврде како се ради о обрамбеном систему чији је развој пратио развој оружја.

У случају да закажу противракетни системи, овај челични зид требало би да одбије било какав напад.

Овај обрамбени систем битан је додатак кинеском војном арсеналу, с обзиром на то да може да заустави и хиперсоничне ракете на којима убрзано раде и Русија и САД.

- Хиперсонично оружје у овом тренутку може да пробије све остале обрамбене системеу свету, зато је Кина сада корак испред свих - рекао је Ћију.

Након што је амерички разарач ушао у Јужнокинеско море, Пекинг је на северозападу земље распоредио балистичке пројектиле средњег домета ,,Донг-Фенг 26”. Прочитајте ОВДЕ све о томе.

Извор: Мирор/Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА