Најновије

КИНЕСКА АРМИЈА ОКРЕНУЛА НУКЛЕАРНЕ РАКЕТЕ ПРЕМА САД! Разарајући "Донг Фенг 26" спреман да полети према Америци! (ВИДЕО)

Чим је амерички разарач ушао у Јужнокинеско море, Пекинг је на северозападу земље распоредио балистичке ракете средњег домета "Донг-фенг 26".

Кинеска војска (Фото: Јутјуб)

Ови пројектили, названи "Убица Гуама", распоређени су на северозападној висоравни и пустињским подручјима Кине. Пројектил ДФ- 26 намењен је уништавању циљева на удаљености од скоро 9.000 километара и може напасти више циљева одједном, укључујући америчке морнаричке базе у Гуаму на западном Пацифику. Ово убојито оружје кинеско ваздухопловство је службено добило у априлу 2018. године.

Извештај о распоређивању ракета потврђен је пошто је амерички разарач “УСС Меккембел”, наоружан навођеним пројектилима, ушао у спорно подручје у Јужнокинеском мору и пловио у близини Парацелских острва, за које Пекинг тврди да су део кинеске територије. Након што је приметио присуство америчког разарача у Јужнокинеском мору и осудио акцију којом САД крше суверенитет Кине, Пекинг је у подручје Јужнокинеског мора послао борбене авионе и ратне бродове. Цитирајући кинеског војног стручњака, Глобал тајмс је изјавио како је постављање пројектила ДФ-26 “упозорење да је Кина спремна да сачува своју територију”.

Пројектили “Донг-Фенг 26” могу да покрију Јужнокинеско море чак иако се лансира из најудаљенијих делова Кине, упозорава лист. Јужнокинеско море је спорно подручје Тихог океана, за које Пекинг тврди да је готово 90 посто кинеско подручје. Због тога је постало место сталних напетости између азијског дива и Америке, које оспоравају кинеске тврдње и наводе “како штите слободу пловидбе и своје савезнике”. Вашингтон је неколико пута послао авионе и ратне бродове у близину малих острва под контролом Кине, под изговором одбране “слободе пловидбе”. Пекинг је са своје стране оптужио Вашингтон да дестабилизује подручје и да настоји да успостави доминацију над спорним острвом и Јужнокинеским морем.

Крај примирја! Жестока тенковска паљба по југу ДНР-а! Погледајте ОВДЕ.

Извор: Logicno. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте шта ради моћни кинески “Донг-Фенг 26”

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА